Belemmerende overtuigingen

De afgelopen jaren ben ik heel veel overtuigingen tegen gekomen die me letterlijk belemmerden om stappen te zetten en te groeien. Overtuigingen die in mijn ogen zo waar waren, omdat ik ze al mijn hele leven bij me had. Omdat ik ze als kind gehoord had, omdat ze onbewust op me overgedragen waren… Toen ik mijn boek aan het schrijven was noemde ik ze ‘kind-overtuigingen’, omdat het vaak overtuigingen zijn die wij als kind al meegekregen hebben. Ooit zei iemand tijdens een opleiding dag: ‘je krijgt het als kind aangereikt en bent vervolgens een heel leven bezig om er weer vanaf te komen’…

Ik heb tijdens mijn studies kennis mogen maken met verschillende methodes om die belemmeringen aan te kijken en los te kunnen koppelen van mijn systeem. Toch merkte ik dat bepaalde overtuigingen erg hardnekkig bleven hangen en vandaar uit bleef ik altijd op zoek naar tools om die overtuigingen aan te pakken, want ook al wist ik ondertussen dat het niet klopte dat ik zo dacht, het bleef de kop opsteken…. herkenbaar??
Onlangs kwam ik een methode tegen waarover ik al eerder schreef, nl. Access Consiousness. Vanuit Access werken ze met mooie vragen om dingen helder te krijgen en jou te helpen om anders tegen dingen aan te gaan kijken.

Ik vind het super tools, die vragen. Juist omdat het zo aansluit bij waar ik de afgelopen jaren zelf zoveel mee bezig ben geweest: niet meer denken in problemen, maar kijken naar oplossingen!
Toen ik in aanraking kwam met Access las ik over ‘the clearing statement’. Dit is een zin die je kan gebruiken als dingen lastig gaan of als je tegen dingen aanloopt die niet stromen. Als je onrustig bent, als je angstig bent of als je je irriteert aan dingen. Door het uitspreken van die zin omzeil je het logisch denken en geef je je lichaam een andere manier om dingen op te lossen.

Als je het leuk vindt om je hierin te verdiepen verwijs ik je graag door naar de site van Access, waarop ze uitgebreide uitleg geven. In deze blog wil ik je er alleen maar bekend mee maken omdat het zo’n super simpele tool is om dingen te ‘clearen’, op te ruimen. En daarvoor hoef je niet eens de hele tool te gebruiken. Het is namelijk voldoende om een deel van de tool te gebruiken en dat is ‘POC en POD’.

Als ik nu merk dat ik tegen dingen aanloop die mij belemmeren, als ik voel dat ik ‘in de greep zit’ van een belemmering of een negatieve energie zeg ik: ‘Alles wat dit is: POC en POD’. Je kunt je misschien voorstellen hoeveel lol we hier al om hebben gehad aan de keukentafel. Komt er ergernis boven tafel ten opzichte van elkaar, van school, van werk, van wat dan ook, dan roept er wel iemand: ‘POC en POD het maar even’. En hoewel het in het begin wat onwennig en raar was, merkten we ook snel dat het de energie veranderde. De dingen die speelden voelden lichter en makkelijker…

Zo maakte ik weer een stap om meer ruimte te creëren om mezelf te mogen zijn. En hoe simpel kan het zijn? Probeer het maar eens uit of het voor jou ook ruimte geeft…. ik gun het je van harte zodat je alle belemmeringen die je nog bij je draagt over ‘niet goed genoeg zijn’, ‘iets niet te kunnen’, ‘iets niet waard te zijn’ mag laten gaan en mag gaan vertrouwen op jouw kracht en jouw talenten.
Zo kom je weer een stap dichterbij een leven met ‘ease, joy and glory’!