De taboe van makkelijk (veel) geld verdienen

Weet je dat ik best getwijfeld heb om te delen over mijn stappen in het online geld verdienen? Er staken ineens angsten de kop op: kan ik dat wel doen, wat is het risico, wat vinden anderen daarvan? 
Ik ben al langer op zoek naar antwoorden mbt leven in overvloed…. is dat ook voor mij bedoeld? Mag ik wel (veel) geld verdienen als ik er niet bikkelhard voor werk?

Gisteren viel voor mij het kwartje van mijn dilemma in de afgelopen jaren… Ik wil mijn zijn, mijn doen en laten loshalen van geld en inkomen. 
Wat ik nu creëer is dat ik heel simpel geld kan verdienen (zelfs met mijn lage energie-niveau) en dat ik me verder helemaal kan richten op de dingen die mij energie geven! 
Ik kan gaan doen waar mijn hart ligt. Ik ga een paar uurtjes vrijwilligerswerk doen, ik ga op termijn gratis moodboard-workshops geven, ik ga ‘uitgestelde koffie’ weggeven; gewoon omdat dat in mijn aard ligt. Omdat ik dat het liefste doe, geven zonder er wat voor terug te hoeven. Dienstbaar zijn omdat ik een ander een glimlach wil geven, een luisterend oor, een helpende hand…

Dit is wat ik in mijn praktijk al merkte: ik wilde niet werken óm te verdienen’, ik wil mensen helpen vanuit mijn hart. Los van gedachten als ‘wat levert het op’ en ‘krijg ik wel genoeg klanten’.
Voor mij vielen er kwartjes in de afgelopen week en daarom deel ik er ook over. Ik zet me over mijn angst van de mening van anderen heen. Ik ga, voor mezelf, over de taboe van het geld verdienen heen, want dit is het pad dat volgt op de stappen die ik zette naar leven in vertrouwen en dankbaarheid.

Zoals ik al eerder schreef: ik droom weer, ik heb weer doelen, ik heb nieuwe mensen leren kennen, ik heb video’s gemaakt met uitleg en vind dat super leuk om te doen! Dat is voor mij het belangrijkste; zoals Gabby Bernstein zegt: ‘make joy your job….’ dit kan ik het beste als ik los kan komen van het ‘moeten presteren’ of het moeten voldoen aan eisen van maatschappij of instanties, het kijken naar ‘levert het genoeg op’.

Voor mij voelt het goed.

En jij? Heb jij er al veel over gehoord/gelezen op bijvoorbeeld facebook? Wat doet het met je? Zet het je in weerstand? Skepsis? Of nieuwsgierigheid? Durf je met me te delen; juist over dit onderwerp waar nog zoveel ‘beperkte overtuigingen’ op kunnen liggen vanuit onze opvoeding ‘je moet hard werken om je geld te verdienen’, ‘je moet buffelen om het goed te hebben’, ‘geld stinkt’ etc…

Voor mij is het goed geweest om naar deze overtuigingen te kijken. Ik sta ervoor open en durf het gesprek erover aan te gaan, maar met respect voor elkaar en niet op de manier die op het moment ook voorbij komt op facebook…. met modder gooien, oordelen, veroordelen…

Nee, gewoon van mens tot mens. Omdat we toch allemaal hetzelfde doel nastreven? Het goed hebben; zodat we geen financiële zorgen hebben en met plezier ons ding kunnen doen!