Gedachten

Wij zijn niet onze gedachten…

We hebben gedachten, gedachten over mensen om ons heen, gedachten over gebeurtenissen, gedachten over leven. Het is belangrijk dat die gedachten niet de overhand krijgen en dat wij onze gedachten niet klakkeloos als waarheid aannemen.

Loskomen van gedachten kan op verschillende manieren. Het eerste hierbij is dat we inzien dat wij niet onze gedachten zijn.
Vaak geloven wij onze gedachten. Als je bijvoorbeeld denkt: ‘Ik ben niet goed genoeg’, dan kan deze gedachte helemaal waar zijn voor jou. Je kunt helemaal gaan leven vanuit deze gedachte en als iemand zegt: ‘joh, doe niet zo raar, je bent hartstikke goed in wat je doet en wie je bent’ dan durf je te denken: ‘ja, ja, maar je moest eens weten’. Zo waar is deze overtuiging voor jou. Maar… als die gedachte waar is, dan kan de gedachte: ‘Ik ben een banaan’ net zo goed waar zijn! Denk dat maar eens heel overtuigend: ‘Ik ben een banaan!’ Wordt het waarheid of tovert het een glimlach op je lippen? Want natuurlijk ben je geen banaan….
Maar net zo natuurlijk klopt de gedacht ‘ik ben niet goed genoeg’ dus ook niet. Het is een angst, een irreële gedachte die in jouw beleving waarheid is geworden.

Gedachten Over-Leven
Zo vormen wij dus gedachten over het leven, het is belangrijk om sommige gedachten te overleven, te ontkrachten, om te zetten, los te laten. Ik denk veel over het leven, over waarheden en onwaarheden. In mijn blog schrijf ik hierover. Maar ik schrijf ook over alledaagse dingen van het leven, gebeurtenissen met een glimlach of een traan, spreuken of teksten die me raken. Eigenlijk alles wat over leven gaat kan terugkomen in mijn blog.
Heb je zin om mee te lezen? Op deze site en op mijn Facebook pagina Over-Leven deel ik hem graag met je!

Ik hoop dat je veel plezier, inzicht en herkenning uit mijn ‘Gedachten Over-Leven’ kunt halen.