Dag 3: hydratatie

Ons lichaam bestaat voor 70% uit water. Voor sommige organen is dit percentage zelfs nog hoger. Wij verliezen elke dag water door te plassen, te zweten en adem te halen. Aanvullen moeten we doen door voldoende te drinken.

We kunnen best een aantal dagen zonder eten, maar zonder water… dat geeft al snel problemen. Als je daarover nadenkt is het eigenlijk raar dat er maar zo weinig aandacht is voor wat en hoeveel wij drinken. Het enige dat ik mijn hele leven hoorde was: ‘je moet goed drinken!’ Maar wat houdt dat goed drinken nou eigenlijk in?

Als er tekorten in ons lichaam ontstaan dan betekent dat, dat er organen uitdrogen. Als je denkt aan dingen om ons heen die uit kunnen drogen, dan kun je je daar een beetje een beeld bij vormen… en als je dan bedenkt dat er bij een daling van 2% van het totale vochtgehalte dat we nodig hebben al een ernstig vochttekort in het lichaam bestaat en jouw lichaam in staat van uitdroging is, dan wordt het nut van ‘goed’ drinken alleen maar benadrukt! Een tekort kan zich op verschillende manier uiten en ook juist op manieren waarbij wij niet direct denken aan vochttekort… zo kan een vochttekort klachten geven als:
– Moeheid;
– Duizeligheid;
– Moeite met concentreren;
– Droge huid;
– Krampen;
– Slechte adem;
– Humeurig;
– Lichamelijke pijnen;
– Hoofdpijn.

Als onze hersenen bijvoorbeeld te weinig vocht bevatten dan kunnen er heel veel functies niet meer goed uitgevoerd worden. Om dit te begrijpen raad ik je aan om eens naar de video’s van dr. Corinne Allen te kijken. Zij is hersenwetenschapper en behandelt in haar hersencentrum mensen met allerlei verschillende hersenaandoeningen. Sinds zij de behandelingen ondersteunen met het drinken van Kangen Water boeken zij nog meer vooruitgang bij patiënten dan zij al deden. (een mooie video vind je onder deze link, het is een lange video, maar zeer de moeite waard!)

Goed drinken begint bij een dorstprikkel, maar vaak herkennen wij die niet meer en gaan we juist eten in plaats van drinken als er een vocht tekort ontstaat. Daarnaast drinken we vaak drankjes die ons lichaam niet voeden met vocht, maar juist vocht onttrekken. Veel water drinken wordt bovendien vaak ervaren als ‘een plons in de maag’ en zo zie je dat iets betrekkelijks eenvoudigs als snel misgaat.

Kangen Water is fijner van structuur dan gewoon water. Een groot voordeel hiervan is dat het veel gemakkelijker drinkt. Waar je normaal bij een paar flinke slokken al het gevoel hebt van vol zitten, kun je bij het drinken van Kangen Water met gemak een groot glas in een keer leegdrinken. Het water wordt in het lichaam direct opgenomen en geeft dus geen vol gevoel in de maag. De meeste mensen die starten met het drinken van Kangen Water krijgen hun dorstprikkel weer ‘terug’ en noemen in de eerste dagen dat het zo opvalt dat ze constant dorst hebben. Een goed teken, want zo begin je dus met het aanvullen van de vocht tekorten in jouw lichaam!

NB. Alles wat ik schrijf in mijn fb-posts komt voort uit eigen studie en ervaring en hier kan dan ook geen enkele garantie of conclusie aan onttrokken worden tav de werking van het water bij anderen. Voor medisch advies moet je altijd een arts of specialist raadplegen.