Dag 4: verzuring in ons lichaam

Naast de hoeveelheid water in het lichaam, waar ik gisteren over schreef, is ook de zuurgraad van het lichaam belangrijk. Om het lichaam goed in balans te houden is het van belang dat het overwegend alkalisch (basisch) is. Als een lichaam verzuurt ontstaan er namelijk gemakkelijker klachten.

Verzuring ontstaat door verschillende oorzaken, waarvan ik er graag een aantal toelicht. Een belangrijke factor bij verzuring is onze voeding. Wanneer je veel groenten en fruit eet (met name de groene groenten) zorg je voor basische voeding. Tegenwoordig eten wij echter regelmatig niet meer zo groen. We eten wat lekkers tussendoor, we snacken veel vaker en sommige mensen eten zelfs meer vlees dan groente bij de warme maaltijd.

Naast onze voeding is ons drinken belangrijk. Een heleboel drankjes die wij drinken zijn zuur. Ons kraanwater is redelijk neutraal, maar wist jij dat mineraal water licht zuur is en frisdranken erg zuur zijn?
Tijdens een presentatie over het Kangen Water laat ik deze verschillen graag zien, door de verschillende drankjes te testen… zo wordt het letterlijk zichtbaar dat niet al het water hetzelfde is!

Ook pijn geeft verzuring in het lichaam o.a. doordat het stress geeft. Zo zie je vaak een vicieuze cirkel, verzuring kan pijnklachten veroorzaken, de pijn geeft stress voor het lichaam en stress is weer verzurend. Maar ook overprikkeling geeft stress, of drukte op het werk, of alle ballen hoog houden, of trauma… er zijn veel verschillende soorten stress die allemaal bijdragen tot verzuring van het lichaam.

In mijn praktijk testte ik standaard de verzuring mee. Deels behandelde ik het lichaam dan via de apparatuur die ik had, maar regelmatig adviseerde ik mensen ook supplementen tegen verzuring  te nemen én om veel groene groenten te eten. In de praktijk gebeurde het echter vaak dat de supplementen niet blijvend genomen werden omdat ze vaak niet lekker waren en/of te duur gevonden werden. Volop groenten eten lukt wel een poos, maar in onze snelle maatschappij is ook dat voor veel mensen lastig vol te houden.

Kangen Water is basisch en draagt daardoor bij aan de ontzuring van het lichaam. Elk glas water dat je drinkt heeft een pH van hoger dan 8.5. En elk glas water dat je drinkt zorgt dus voor afvoer van zure afvalstoffen. Hierdoor breng je je lichaam naar een betere balans, waarbij het lichaam basisch wordt.

Wat ik zelf merkte toen ik Kangen Water ging drinken was dat mijn overprikkeling verdween. Sinds de hersenschudding kon ik op veel plaatsen niet meer zijn, omdat het me te druk was, teveel lawaai, te veel beweging of zelfs teveel geuren. Mijn hersenen konden alle prikkels niet meer filteren en ik bleef bij steeds meer dingen vandaan.
Nu kan ik overal weer naartoe. Mijn lichaam ervaart geen stress meer als we uit eten gaan, als ik ergens kom waar het druk is of zélfs als we naar iets gaan met een overload aan prikkels… Zo gingen we afgelopen zomer naar de Efteling; voor mij was het niet te bevatten dat ik mee kon, het vervolgens gewoon vol kon houden, er een dag rond kon lopen én daarna geen dagen plat hoefde te liggen. Hoe dankbaar kan een mens zijn door weer dingen met dierbaren te doen die jarenlang niet mogelijk waren! Door hydratatie en ontzuring is voor mij de slogan ‘Change Your Water, Change Your Life’ echt compleet van toepassing geworden.

NB. Alles wat ik schrijf in mijn fb-posts komt voort uit eigen studie en ervaring en hier kan dan ook geen enkele garantie of conclusie aan onttrokken worden tav de werking van het water bij anderen. Voor medisch advies moet je altijd een arts of specialist raadplegen.