Dag 5: antioxidanten

Antioxidanten… de meeste mensen hebben er tegenwoordig wel van gehoord. Het belang van het nemen van antioxidanten wordt steeds bekender. Antioxidanten beschermen weefsels en het DNA in cellen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die in sommige gevallen schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels. Wanneer ze schade veroorzaken, noemen we dat oxidatieve stress.

Bekende antioxidanten zijn bijvoorbeeld vitamine E en C. Ook groene thee bevat veel antioxidanten. Wanneer je echter Kangen Water gaat drinken, krijg je automatisch veel meer antioxidanten binnen, door de grote hoeveelheid vrije elektronen in het water. Deze overtollige elektronen kunnen de vrije radicalen in het lichaam neutraliseren en zo de schadelijke inwerking hiervan op gezonde lichaamscellen verhinderen.

De antioxidanten-werking van een vloeistof kun je meten met een Redox-meter en wordt uitgedrukt in de ORP-waarde (Oxidatie Reductie Potentieel). Je meet de waarde van oxiderende stoffen; bij een hoge waarde bevat de vloeistof dus veel oxiderende stoffen. Kangen Water heeft een sterk negatieve ORP, dit duidt dus op de antioxiderende werking.

Tijdens presentaties laat ik graag middels een redox-meter de verschillende ORP-waardes van bijvoorbeeld kraanwater, mineraalwater en Kangen Water zien. Ter indicatie: kraanwater zit vaak rond de +400 ORP, terwijl Kangen Water waardes van -400 ORP en lager heeft.

Door het drinken van Kangen Water krijg jij dus met elk glas water een enorme hoeveelheid antioxidanten binnen, daar kan geen potje supplementen tegen op! En dat vind ik een van de grote voordelen sinds ik het apparaat in huis heb; goed voor mezelf zorgen was nog nooit zó gemakkelijk!

NB. Alles wat ik schrijf in mijn fb-posts komt voort uit eigen studie en ervaring en hier kan dan ook geen enkele garantie of conclusie aan onttrokken worden tav de werking van het water bij anderen. Voor medisch advies moet je altijd een arts of specialist raadplegen.