Dag 8: schoonmaken en desinfecteren zonder chemicaliën

Naast het drinkwater en het Beauty Water, dat we gebruiken voor huid en haar, kun je met de meeste Kangen apparaten ook heel sterk zuur of sterk basisch water maken. Dit water heeft vele toepassingen waarvan ik er een aantal zal noemen omdat het super fijn & veilig werken is met deze watersoorten… thuis, in jouw praktijk of bedrijf, wellness centrum, kinderdagverblijf, horeca…. iedereen kan profiteren van deze manier van schoonmaken!

Water met een pH van 11,5 is sterk ontvettend. Dit water kun je dan ook prima gebruiken voor het schoonmaken van vette dingen, zoals oven, afzuigkap, afwas, maar ook voor vetvlekken in bv. kleding of tapijt. Ook voor het schoonmaken van groenten is dit water zeer geschikt. Je groente en fruit wordt zo ontdaan van vuil én pesticiden, wat ik tijdens een presentatie ook mooi kan demonstreren door tomaatjes te wassen..
Verder kan er vlees in gezet worden om het lekker mals te laten worden én geuren te laten verdwijnen. Je kunt de was doen met dit water maar ook een theelepeltje toevoegen aan dressings op oliebasis, zodat het goed mengt.
Als je wat druppels essentiële olie toevoegt aan dit water, kun je zelf een fijne linnen spray of kamer-spray maken.

Het water met pH 11.5 wordt gelijktijdig gemaakt met water met een pH van 2.5 wat een desinfecterende werking heeft. Dit water wordt in Japan in de ziekenhuizen gebruikt om de OK en de instrumenten te desinfecteren. Ook wonden en je handen kun je op deze manier goed schoonhouden. Dit water kun je ook goed gebruiken bij bv. ontstekingen in de mond. Een minuut gorgelen doodt de bacteriën. (daarna wel naspoelen met basisch water!). Door de desinfecterende werking, kun je water met deze pH ook prima gebruiken als insecticide. En verder: de container schoonmaken, het aanrecht, tandenborstels, afwasborstels én tijdens het groeiseizoen kun je het regelmatig geven aan zuurminnende planten om groei en bloei te stimuleren.

In de keuken, badkamer, wellness-ruimte, zwembadruimte, dierenruimte, kinderdagverblijven, verpleegtehuizen ed. kunnen deze water soorten prima gebruikt worden om goed schoon te maken. Onlangs maakte het floatcentrum in Zwolle kennis met het Kangen apparaat. Zij ontdekten hoe makkelijk hygiënisch werken kan zijn zonder gebruik van chemicaliën!

Om te laten zien hoe dit kan, raad ik je aan om deze video te bekijken. https://youtu.be/IjS1SKbeI7Q
Zou het niet super zijn om straks schoon te maken en te desinfecteren zonder dat jij bang hoeft te zijn dat jijzelf, jouw kinderen, huisdieren of klanten in contact komen met schadelijke chemicaliën? Bovendien bespaar je zo op kosten van schoonmaakmiddelen én ben je goed bezig voor moeder Aarde!

Door al deze toepassingen zorgt het gebruik van een Kangen apparaat in huis, óf in jouw bedrijf, dus voor een duurzame oplossing voor vele klussen. Je zorgt goed voor jezelf door het drinken van Kangen Water én veilig schoon te maken, daarnaast zorg je ervoor dat je het milieu minder vervuilt met chemische stoffen én dat de plastic berg niet nog groter wordt!