Wat doet Kangen Water in het lichaam?

Op deze pagina beschrijf ik wat het Kangen Water doet in het lichaam. Zo krijg jij inzicht in wat de werking is. Om echt goed te kunnen beoordelen wat Kangen Water in jouw lichaam doet, bied ik mogelijkheden om het water uit te proberen. Neem hiervoor gerust contact met mij op.

Dehydratie en verzuring.

Dagelijks verliezen we water via urine, ontlasting, transpiratie en ademhaling. Dit verlies aan water moeten we ook dagelijks weer aanvullen. Veel mensen drinken echter te weinig en raken daardoor, zonder het te weten, chronisch uitgedroogd (gedehydrateerd).

Het menselijk lichaam bestaat voor 70% uit water en de meeste organen bestaan uit een nog groter percentage water. Als je uitdroogt dan functioneert het lichaam niet meer zoals het moet en ontstaan er klachten.

Om uitdroging te voorkomen kun je aanhouden dat je per kg lichaamsgewicht 30 ml. water per dag zou moeten drinken. (weeg je 67 kg, dan is dat ca. 2 l water). Iemand die ziek is, kan tijdelijk nog meer water nodig hebben. Om jouw lichaam goed te voeden moet dit wel gezond en schoon water zijn!

Ons kraanwater en ook water uit flessen heeft een lage pH, dit water is dus zuur en zorgt voor verzuring in ons lichaam. Verzuring ontstaat ook door stress, gebrek aan beweging, overmatige beweging, bewerkte voeding, roken, vervuiling etc. Om ons lichaam gezond te houden is het juist belangrijk dat het basisch is (dus hoge pH), zodat ziekteverwekkers niet kunnen overleven.

Hoe kan Kangen water nou helpen om dehydratie en verzuring tegen te gaan? Dat komt door de bijzondere eigenschappen van Kangen water, die ik hieronder wat verder toe zal lichten.

1). Kangen Water is antioxiderend

Door natuurlijke processen (oxidatie) én door belastende en verzurende factoren ontstaan er vrije radicalen in het lichaam. Vrije radicalen zijn instabiele moleculen doordat ze een elektron te weinig hebben. Om weer stabiel te worden bindt zo’n vrije radicaal zich aan gezond weefsel en steelt een elektron. Hierdoor wordt er weer een andere molecuul instabiel, die ook weer een elektron gaat stelen. Op deze manier ontstaat er een kettingreactie in het lichaam, die cellulaire schade veroorzaakt. (oxidatieve stress). Kangen Water is rijk aan antioxidanten en door dit water te drinken heb je dus een constante toevoer van extra elektronen die zich aan de vrije radicalen kunnen binden.

De kracht van een antioxidant wordt uitgedrukt in de ORP-waarde: het Oxidatie Reductie Potentieel, gemeten in millivolt (mV). Dit is het vermogen van een stof om oxidatie in het lichaam te verminderen.
Een positieve (+) ORP geeft aan dat de stof een hoge oxiderende werking heeft.
Een negatieve (-) ORP geeft aan dat de stof een hoge antioxiderende werking heeft. Hierbij worden er dus elektronen gedoneerd aan vrije radicalen in het lichaam. Zo wordt de veroudering van het lichaam vertraagd.

In onderstaande tabel kun je de verschillende ORP waarden zien van voedingsmiddelen. Kraanwater heeft een ORP van +400mV, gefilterd water en flessen water zitten tussen de +250mV en +300mV en hebben dus een oxiderende invloed op het lichaam.
Kangen water daar en tegen heeft een ORP van -400, wat dus betekent dat het een antioxiderende werking heeft.

Een positieve ORP geeft de aanwezigheid aan van vrije radicalen die elektronen stelen.
Een negatieve ORP geeft de aanwezigheid aan van extra elektronen die fungeren als antioxidanten.
(Zoals het plaatje aangeeft heeft Kangen Water een ORP van -400, terwijl gewoon kraanwater een ORP heeft van +400)

2). Kangen Water is Alkalisch

Zuurgraad wordt uitgedrukt in pH. Wanneer iets een pH van 7 heeft is het neutraal. Een pH kleiner dan 7 betekent zuur en een pH boven de 7 geeft aan dat een stof alkalisch (basisch) is.

Afbeeldingsresultaat voor ph tabel
Een pH van 7 is neutraal. Alles boven de 7 is basisch (alkalisch) en alles onder de 7 is zuur.

Doordat wij vaak niet goed eten, weinig bewegen of juist overmatig bewegen, bloot staan aan vervuiling en stress en niet voldoende vocht in ons lichaam hebben, verzuren wij makkelijk. Verandering van de pH van ons lichaam kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Zo kan chronische verzuring van het bloed en weefselvocht (acidose) leiden tot hart- en vaatziekten, kanker, diabetes, overgewicht, cholesterolverhoging, jicht, vermoeidheid, stemmingsstoornissen etc.

Ons lichaam probeert verzuring tegen te gaan door extra opname van alkalische mineralen zoals Magnesium, Calcium en Kalium. Deze mineralen haalt ons lichaam uit voeding en water, of als er niet voldoende binnenkomt uit tanden, spieren en botten.
Kangen Water heeft een pH van 8.5 tot 9.5 en bevat veel mineralen waardoor de zuren in het lichaam geneutraliseerd kunnen worden. De pH waardes in het lichaam worden zo weer in balans gebracht. Omdat kraan- en flessenwater een lagere pH waarde hebben, heeft dit water geen ontzurende eigenschappen.

3). Kangen Water is fijn van structuur

Het Kangen Water bestaat uit clusters van 6 moleculen bij elkaar. Hierdoor is het fijner van structuur dan normaal water en drinkt het gemakkelijk onze cellen binnen. Aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen uit het lichaam vindt op deze manier ook makkelijker plaats.

Wat betekent dat nu praktisch?

Het Kangen Water ontstaat in een apparaat dat geproduceerd wordt door Enagic. Je sluit het apparaat gemakkelijk aan op je keukenkraan. Het kraanwater wordt dan door het apparaat geleid. Hierbij gaat het eerst door een actief koolstoffilter, dat het water reinigt. Zware metalen en vuil wordt uit het water gehaald, maar belangrijke mineralen blijven wél in het water aanwezig.

Na de filtering stroomt het water over platina gecoate titanium platen. Deze ionisatieplaten zijn van hoogwaardige kwaliteit en hebben daardoor het label ‘Medical Grade’ gekregen. Op de platen staat een elektrische lading van 230 Watt.

Het ionisatie proces zorgt ervoor dat het water wordt het gescheiden in zuur en alkalisch water. Beide watersoorten verlaten door verschillende slangen het apparaat.


Wil je alles nog eens even terug zien in een video, klik dan hier (Engels). Mocht je meer informatie willen of heb je specifieke vragen, neem dan gerust contact met me op.Disclaimer: ondanks de goede resultaten van het gebruik van Kangen Water bij veel verschillende ziektes en aandoeningen, kunnen er geen rechten worden ontleend aan de informatie op deze website. Bovendien kan de informatie op mijn website nooit het advies van een arts of specialist vervangen. Vraag bij lichamelijke of psychische klachten altijd de juiste medische hulp!