Levenskracht

foto bij zo goed als nieuwMijn tuin
Als nieuw, lijkt mijn tuin. Zo leeg en dor alles de afgelopen maanden was, zo groen en vol leven ziet het er nu weer uit. Volle knoppen, bloeiende bloemen, geurende seringen. Hier en daar zie ik ook het onkruid weer de kop opsteken. De illusie om het de baas te worden heb ik allang laten gaan. Het is niet erg, het mag er zijn, het geeft me kracht om door te gaan; steeds opnieuw aan te pakken wat mag verdwijnen uit mijn tuin. Ik kijk om me heen, ik geniet, ik adem in. Ik voel de levenskracht uit de tuin in mijn lichaam.

Het bos
Ik ga later naar het bos en ook het bos is vernieuwd. De dorheid is weg. Er zitten frisgroene bladeren aan de bomen. Ik loop het pad dat ik vaak loop, maar herken het bijna niet meer. Ik ben verwonderd. Alles lijkt zo anders dan ik gewend ben van de afgelopen maanden. Hier en daar zie ik een dorre tak, op de grond liggen de bladeren die zullen vergaan. Het mag er zijn, het hoort bij dit vernieuwde bos het is voeding voor de bomen. Ik kijk om me heen, ik geniet, ik adem in. Ik voel de levenskracht uit het bos in mijn lichaam.

Ik
Ik zie mezelf lopen in mijn tuin en in het bos en kijk verwonderd naar mezelf. Nog maar een paar maanden geleden liep ik hier ook. Huilend om  het gemis van mijn moeder. Gefrustreerd omdat ik door gezondheidsklachten niet kon doen wat ik wilde. Boos om hoe ik was en wie ik was. En nu…?
Ik ben vernieuwd; ik zie nog steeds de dorre stukjes, de twijfels, de onzekerheid, maar het mag er zijn. Het voedt me om door te gaan. Verder te lopen en te ontdekken wat het pad van liefde, dankbaarheid, overgave, vertrouwen en vergeving me nog meer te leren heeft. Ik zie mezelf lopen, ik geniet, ik adem in en voel mijn eigen levenskracht!

En jij?
Mogen al jouw dorre stukjes er zijn? Zorgen jouw twijfels en je onzekerheid voor angst en frustratie? Of mag het er zijn om er van te leren. Als je je angsten toelaat en er mee aan het werk gaat, dan kun je gaan bloeien en stralen. Ik hoop dat ik een stukje met je mee mag lopen, je mag inspireren met mijn blogs, mijn website en mijn boek (in wording). Zie jezelf, adem in en voel je levenskracht!