Volg ik jou of volg jij mij?

Wij zijn niet onze gedachten…

We hebben gedachten, gedachten over mensen om ons heen, gedachten over gebeurtenissen, gedachten over leven. Het is belangrijk dat die gedachten niet de overhand krijgen en dat wij onze gedachten niet klakkeloos als waarheid aannemen.

Loskomen van gedachten kan op verschillende manieren. Het eerste hierbij is dat we inzien dat wij niet onze gedachten zijn.
Vaak geloven wij onze gedachten. Als je bijvoorbeeld denkt: ‘Ik ben niet goed genoeg’, dan kan deze gedachte helemaal waar zijn voor jou. Je kunt helemaal gaan leven vanuit deze gedachte en als iemand zegt: ‘joh, doe niet zo raar, je bent hartstikke goed in wat je doet en wie je bent’ dan durf je te denken: ‘ja, ja, maar je moest eens weten’. Zo waar is deze overtuiging voor jou. Maar… als die gedachte waar is, dan kan de gedachte: ‘Ik ben een banaan’ net zo goed waar zijn! Denk dat maar eens heel overtuigend: ‘Ik ben een banaan!’ Wordt het waarheid of tovert het een glimlach op je lippen? Want natuurlijk ben je geen banaan….
Maar net zo natuurlijk klopt de gedacht ‘ik ben niet goed genoeg’ niet. Het is een angst, een irreële gedachte die in jouw beleving waarheid is geworden.

Gedachten Over-Leven delen met jou
Zo vormen wij dus gedachten over het leven, het is belangrijk om sommige gedachten te overleven, te ontkrachten, om te zetten, los te laten. Ik denk veel over het leven, over waarheden en onwaarheden. In mijn blog schrijf ik hierover en ik deel deze hersenspinselen graag met jou. Ik schrijf ook over alledaagse dingen van het leven, gebeurtenissen met een glimlach of een traan, spreuken of teksten die me raken. Eigenlijk alles wat over leven gaat, kan terugkomen in mijn blog.

Vind je het niet plezierig om openbaar te delen op facebook, maar vind je het wel fijn om dingen over het leven te delen, dan heb ik ook nog een besloten facebook groep ‘Over Leven’. Meer over deze groep lees je onder het tabblad ‘Wil jij contact?’

Als je wilt mag je me volgen, ik volg jou niet…
Verder wilde ik gaan werken met een nieuwsbrief omdat er van alle kanten wordt geroepen ‘zorg dat je een e-maillijst opbouwt.’ Maar ik heb me bedacht en doe het niet….. Misschien krijg ik daar later spijt van, maar nu? Nee, ik ga jou niet volgen en ‘bestoken’ met (on)gevraagde mails of berichten. Het voelt niet goed voor me, ik merk zelf dat ik me wel eens inschrijf voor nieuwsbrieven, maar na verloop van tijd niets meer lees. Het is teveel, soms ook te schreeuwerig, of te veel gericht op verkoop…. voor mij althans. Ik hoop dus dat je zelf de tijd neemt om mijn sites en facebook-pagina’s te volgen en zo niet… dan is het waarschijnlijk niet meer relevant voor je en ben je toe aan nieuwe dingen. Helemaal goed toch? (In verband met de privacywet heb ik ook de mogelijkheid om te reageren op mijn blogs uitgezet.

Onder de verschillende tabbladen op deze site vind je verdere info. Kijk gerust rond of er wat voor jou bij zit…. Doe er je voordeel mee en maak gebruik van mijn kennis waar je het in jouw leven ook voor kunt gebruiken!

Ik wens je een mooi levenspad!