Wie ben ik?

…dat is best een hele moeilijke vraag hè?! …. wie ben ik??….

Het doet me denken aan een versje dat ik vroeger in mijn agenda had staan:

Wie ben ik en waarom ben ik wie ik ben?
Ben ik wel wie ik ben of ben ik wie ik denk dat ik ben?
En als ik weet wie ik ben, ben ik dan nog steeds wie ik ben?
of ben ik dan degene die ik dacht dat ik zou zijn
als ik zou weten wie ik was?

Ik weet niet meer precies hoe het versje ging, maar het heeft me altijd geïntrigeerd. Want ja, wie ben ik  en ben ik wel een constante? Ik groei immers, ik ontwikkel, ik ontdek, ik verander….

Word-cloud
Ik ga me er dus op deze pagina maar toe beperken om te vertellen wat ik zoal in me heb. En ik maak daarbij gebruik van een word-cloud die ik eens gemaakt heb tijdens een challenge. Tijdens deze challenge (van Simone Levie), moest ik aan goede vrienden vragen of zij 3 dingen konden noemen die zij waardeerden, mooi vonden of bewonderden in mij. Kortom 3 positieve punten. Poeh, wat vond ik dat een lastige opdracht, want het voelde als vissen naar complimenten…. maar wat was het ontroerend om de reacties te lezen! Mocht je eens behoefte hebben aan een hele fijne opbeurende boost, dan kan ik je aanraden om dit eens te doen. Je moet zeker een drempel over, maar het is zo mooi om van verschillende mensen zulke positieve woorden over jezelf te ontvangen!

Hieronder de hele word-cloud:wordcloud 23-6 2, verkleind
Opleiding
En als je dan verder nog wat wilt weten…. ik heb Voorlichting en Communicatie, Rundvee- en Schapenhouderij gestudeerd aan de Hogere Agrarische School in Dronten. Later heb ik mezelf omgeschoold omdat ik mijn draai niet kon vinden in mijn werk en mijn leven. Ik heb toen een HBO opleidingen gedaan voor Anatomie, Fysiologie en Pathologie, Ziekteleer en Orthomoleculaire therapie. Verder volgde ik cursussen in o.a. Reiki, Bioresonantie, Quantum Touch®, Body-Talk Access, EFT, MIR-Methode® en Kernvisiemethode. Met al die opleidingen en kennis heb ik jarenlang in mijn eigen praktijk ‘De Zon’ gewerkt. Toen ik weer een beetje op de been was na mijn hersenschudding heb ik de Spirit Junkie Masterclass van Gabrielle Bernstein gevolgd en vervolgens ben ik begonnen met een coach-opleiding van Tony Robbins.

Waar mijn hart ligt
Ik heb veel interesse in de bewustwording bij mensen en het zelfhelende vermogen van het lichaam. Ik tuinier graag, ik lees graag, ik schrijf graag, ik leer graag en ik vertel graag over wat ik geleerd heb, ik inspireer graag, ik spar graag,  ik houd van structuur en kan die gemakkelijk aanbrengen in chaos, ik luister graag naar mensen en kan uit een hele stroom woorden de kern naar boven halen.
Maar ik ben ook koppig (of vastbesloten?), soms drammerig (of vasthoudend?), soms chagerijnig (of een mens met behoefte aan ruimte?), snel moe (of iemand die gewoon veel rust nodig heeft?), kritisch (of heb ik gewoon een sterke mening?) …..
Ik probeer zoveel mogelijk vanuit mijn hart te reageren en te leven. Dat lukt niet altijd, maar door hier bewust naar te kijken merk ik dat het me steeds beter afgaat. Overigens ligt een stukje van mijn hart aan de andere kant van de wereld: op Tasmanië, het mooiste eiland van Australië. Op dat mooie eiland kom ik dan ook graag!

En….
… dan ben ik ook nog vrouw van en moeder van. Mijn man en ik hebben samen 2 heerlijke jongens, allebei hoogbegaafd, dus dat heeft de nodige uitdagingen in de opvoeding gegeven en met name met betrekking tot school. Uiteindelijk hebben wij ervoor gekozen om ons eigen pad te bewandelen en zo heeft onze oudste is op zijn 15e, zonder diploma, het schoolsysteem verlaten. Hij heeft nu een goede baan in de ICT. Onze jongste heeft op zijn 15e zijn gymnasium diploma (incl. een extra vak) gehaald en geniet nu van een tussenjaar. Hij werkt als instructeur bij een outdoor-park.
Waarom ik dit noem? Om te laten zien dat je altijd een keuze hebt in hoe jij jouw leven invult!

In huis proberen we het beste in elkaar naar boven te halen en dat gaat niet altijd zonder slag of stoot (niet letterlijk hoor!) Eerlijkheid, respect en liefde voor elkaar zijn de basis-elementen van ons samen zijn. We wonen in Overijssel, in een mooi huis met vrij uitzicht over de landerijen. Genoeg om van te genieten en dankbaar voor te zijn!

Omdat deze pagina toch voornamelijk gaat over wie ik ben, besluit ik met de tekst die me eigenlijk wel heel erg aanspreekt…

sometimes I pretend to be
olifant