Mijn boek(en)

In 2016 dacht ik dat mijn boek ‘Over-Leven’ bijna klaar was. Ik had al veel processen beschreven: omgaan met angst, anders leren kijken naar dingen, vergeving, vertrouwen, dankbaarheid, grenzen bewaken…. Er was zoveel veranderd voor me, ik had zoveel dingen toe kunnen laten en daarmee ook los kunnen laten. Ik was klaar om te delen, dacht ik…

Maar ik ging weer onderuit, ging weer over mijn grenzen heen. Mijn bijnieren raakten uitgeput doordat mijn prikkelverwerking niet meer goed was door het letsel na een hersenschudding. Ik kwam weer plat te liggen en ik wist ‘er is nog meer’. Ik mocht nog meer leren en nog meer luisteren…
en dat deed ik.

Ik pakte het schrijven weer op en besloot later om het boek te gaan herschrijven naar een werkboek. Maar eigenlijk wilde ik het nog anders vorm gaan geven, door mensen het proces en de oefeningen echt te laten beleven… 
Uiteindelijk kwam het boek echter op een plank te liggen, om daar een paar jaar niet meer vanaf te komen.

Er gebeurde veel in mijn leven en ik ervoer overleven dieper dan ooit. Toch bracht het me ook veel en op het punt dat ik het punt bereikte dat ik, ondanks alle uitdagingen, kon leven in overgave en dankbaarheid, kwam het Kangen Water op mijn pad. Mijn leven veranderde hierdoor compleet! Wil je daar meer over lezen, klik dan hier.

Ik bleef schrijven en deelde geregeld op social media. Toen de Corona periode in 2020 begon, werd mijn schrijven nog meer. Er vielen zoveel kwartjes voor me… ik zag dingen waarvan ik al jaren en jaren een dubbel gevoel had. Ik begon te begrijpen waarom ik me nooit echt ’thuis’ had gevoeld op aarde. Ik snapte steeds beter waarom ik altijd een buitenbeentje was geweest. Wat een boeiende, maar ook heftige reis wat dat zeg!

Ik leerde nog meer bij mezelf te blijven, juist omdat er zoveel veranderde in de wereld en in mijn relaties. Mensen die ik lief had en dacht door en door te kennen, namen beslissingen die ik niet kon begrijpen. Ik kreeg verwijten en frustraties naar mijn hoofd. Ik werd gedreigd de winkel uitgezet te worden omdat ik me niet wilde confirmeren aan regels waar ik niet achter stond omdat er totaal geen logica in zat en bovendien was er geen aantoonbaar bewijs dat de regels kon onderbouwen.

Ik deelde over mijn gevoel op social media. Ik gaf informatie door én ik deelde over mijn vertrouwen in het feit dat het Licht al gewonnen heeft. Steeds meer mensen lazen mijn blogs en ik kreeg een aantal keer het verzoek of ik mijn schrijfsels wilde bundelen.

En zo startte ik in 2022 uiteindelijk de app op, die ik al in 2018 aanschafte, om eBooks te kunnen maken. Het creatie proces begon en… ik genoot er enorm van!

Een punt voor mij was nog wel hoe ik eea wilde gaan publiceren.
Het eerste punt waarover ik dacht was de naam die ik onder mijn schrijven wilde zetten.
Ik had hier al vaker over gedacht en hakte de knoop nu eindelijk door.
Mijn meisjes-achternaam voelt als ‘van mijn vader’, mijn achternaam van na mijn trouwen voelt als ‘van mijn man’.
Allebei prima, maar dat ben ik niet…
Ik ga mijn boeken dus schrijven onder mijn doopnaam ‘Johanna Maartje‘. Omdat ik weet dat mijn levenspad voortgekomen is uit de vrouwen waarnaar ik ben genoemd. Mijn oma en een oudtante… vrouwen uit een generatie waarvan ik de bloedlijn draag. Vrouwen die, net als ik, verbonden waren aan de generaties daarvoor. Vrouwen van wie ik lessen heb mogen leren, ondanks dat ze niet heel lang tastbaar aanwezig waren in mijn leven.

Het tweede punt waarover ik moest denken was ‘de verkoop’ van mijn boeken.
Ik merkte namelijk steeds weer dat ik blokkeerde op het punt van ‘prijs bepalen’ voor wat ik doe of aanbied. Vaak wordt er dan gezegd dat het te maken heeft met ‘jezelf het niet waard vinden’, maar daar heb ik naar gekeken en aangezien ik ook gewerkt heb voor 80 euro per uur, weet ik dat het daar niet zozeer op vast zit…

Nee, het is wat anders. Ik wil namelijk los van de ‘prestatie voor geld’.
Ik wil creëren omdat ik er van geniet. Ik wil laten zien én ervaren dat we met zijn allen een andere wereld mogen neerzetten. Een wereld waar we in liefde geven én vanuit liefde mogen ontvangen.

Vanuit onze planten-kraam aan de straat nemen mensen planten mee en geven daarvoor wat het hen waard is. Ik merk dat ik daarin zoveel plezier en dankbaarheid vind!
Zo ga ik het dus ook doen met de schrijfsels die ik publiceer.
Je mag mijn eBook lezen, downloaden en gebruiken om bewuster naar bepaalde dingen in jouw leven te kijken.
Heb je er wat aan en vind je het fijn om dat te laten merken?
Dan mag je een vrije gift over maken naar mijn rekeningnummer: NL22 RABO 0304955825, t.n.v. J.M. Koopman – Struik. Wil je bij omschrijving de titel van het boek zetten? (Dit mag afgekort, bv. Over leven in Dankbaarheid wordt OL D)
Van alles wat ik ontvang gaat 10% naar een (kleinschalig) goed doel.

De titels van de boeken die gepubliceerd zijn op mijn site (of waar ik nog aan werk) zijn:

* Over-Leven
Hoe Overleven Leven Wordt
* Over Leven in Dankbaarheid
* Over Leven in Verdriet in Afscheid
* Over Leven zonder Angst
* Over Leven tijdens Corona
* Over Leven met Hoogbegaafdheid

Mocht jij mijn boek(en) downloaden dan hoop ik dat je er voor gaat zitten, ze leest en, als dat goed voelt, dat je een reactie geeft. Ik zou het namelijk mooi vinden om van je te horen wat je eruit kon halen voor jouw leven. Ik vind het namelijk altijd heerlijk om in gesprek gaan over de onderwerpen die in mijn boeken ter sprake komen. Met mensen sparren over het leven, werken aan verbinding door de onderwerpen bespreekbaar te maken waar, naar mijn idee, veel mensen mee worstelen.
Ik hoor dus graag van je!

Reageren mag via facebook (zolang ik daar nog op zit), het mag via een persoonlijk bericht en het mag op deze pagina, net wat jij prettig vindt. Ik vermeld alleen de voornaam bij reacties. Wil je dat jouw reactie zonder naam geplaatst wordt, geef dat dan even aan.

Ik hoop dat jij mijn schrijven met veel plezier zult lezen en dat het je een stukje mag helpen, bewust maken of inspireren op het Leven-pad dat jij loopt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *