Over-Leven

Hoe Overleven Leven wordt.

Levenslang schrijfproces
In mijn hele leven heb ik veel geschreven. Toen ik op een gegeven moment helemaal stil kwam te staan besloot ik om gestructureerd te gaan schrijven om een heleboel dingen voor mezelf op een rijtje te krijgen. Uiteindelijk resulteerde dit in de opzet voor een compleet boek met de naam ‘Over-Leven’. Ik wist tijdens het schrijven nog niet wat ik met dit boek wilde gaan doen, uitgeven, alleen maar voor mezelf schrijven? Ik liet het los en uiteindelijk schreef ik met de gedachte: ‘als dit boek 1 persoon op de hele wereld iets kan bieden dan is mijn doel al bereikt’. En dat doel bereikte ik op ongekende wijze. Het schrijven veranderde namelijk míjn leven. Het schrijfproces hielp me om eerlijk te worden naar mezelf. Het hielp me om dingen op een rijtje te zetten en wat ik nog het meest bijzondere vond: toen ik eenmaal klaar was met het grootste deel hielp het herlezen van wat ik geschreven had me steeds weer een stuk verder!

Ik liet een aantal mensen mee lezen met mijn boek. Ik kreeg mooie reacties terug. De een vond herkenning, de ander zag het boek vooral als een cases die heel mooi beschreef wat er intern bij iemand gebeurt als diegene op zoek gaat naar zichzelf, een ander herkende zich vooral in een bepaald deel en weer een ander kon meteen een aantal mensen noemen waarvan ze dacht dat die veel aan mijn boek konden hebben.

Uitgeven of niet?
Ik stuurde mijn boek naar een uitgever. Iemand vroeg aan me: ‘ben je niet bang om een ‘nee’ te krijgen?’ Nee, ik was er rustig onder, want eigenlijk had mijn boek zijn doel al ruimschoots bereikt. De uitgever die mijn boek las wees het af, een tweede wilde het niet eens lezen en ik was zó opgelucht dat het me verbaasde. Wat speelde hier? Ik keek ernaar en kwam erachter dat ik mijn boek helemaal niet uit handen wilde geven. Ik wilde het niet laten beoordelen door iemand die ‘er verstand van had’ (vanuit verkoop-gedachte) en eventueel op basis daarvan allerlei aanpassingen moeten doen. Nee, ik wilde de vrijheid houden over wat ik wilde met mijn boek. De vrijheid houden op welke manier ik wat wilde delen.

En zo ging ik me verdiepen in wat ik werkelijk wilde en uiteindelijk is het besluit gekomen. Ik maak er een eBook van en deel het via mijn site zodra het klaar is.
Moet het wat kosten? Nee hoor, een vrije gift is welkom maar niet noodzakelijk. Waarom? Omdat het boek me al zoveel gebracht heeft. Ik heb mijn doel al bereikt door mezelf tijdens het schrijven helemaal open te stellen voor wat zich aandiende. Ik ben eerlijk geworden naar mezelf en daardoor ook milder naar mezelf. Ik heb geleerd om al schrijvend nieuwe dingen toe te passen in mijn leven en hierdoor is mijn wereldbeeld en het beeld van mezelf veranderd.

Ik hoop dat jij hier jouw voordeel mee mag doen als je besluit mijn boek te lezen!

Zodra het eBoek klaar is, vind je de link hier….