Mijn schrijfsels gaan online

Woehoe, hoe leuk is dit!
Ik heb net mijn eigen eBook op mijn e-reader gezet.

Ik zit hier nu met een grote grijns op mijn gezicht omdat het gewoon gelukt is. Omdat ik het zelf gemaakt hebt en omdat ik er happy van word!

In het hele proces van creëren van mijn eBooks, kwamen er een aantal praktische zaken langs en daarbij hoorde ik verschillende fluisterende stemmetjes:

– wat als het niet perfect is en ik spelfouten laat zitten?
– mag ik er wat voor vragen en wil ik dat überhaupt eigenlijk wel?
– lukt het me eigenlijk wel om ze op mijn website te zetten?
– wat als niemand er wat aan heeft?
– wat als niemand zelfs de moeite neemt om te laten horen wat hij/zij ervan vond?

Glimlachend hoor ik aan wat mijn hoofd allemaal verzint, want ik doe er niet meer aan mee.
Ik zit aan het stuur en mijn stemmetjes op de achterbank. Hoe dankbaar ben ik dat ik dit in de afgelopen jaren óók hebt mogen leren!

Ik mag het doen op mijn manier. Als er nog een spelfout of typefout inzit, mag degene die zich daaraan ergert zijn/haar ergernis aankijken. Begrijpen wat ik bedoel zal het probleem niet zijn toch? 😉 Doorgeven van de fout mag natuurlijk ook altijd, dan pas ik het weer aan bij de volgende upload!

En ja, mijn hoofd had het ook druk met de vraag wat ik voor zo’n eBook zou willen vragen… Ik ging eens kijken bij aanbieders van eBooks. Grote online aanbieder bijvoorbeeld? Gemiddelde verkooprijs €7,00. Uw marge: €0,97. Huh, begrijp ik dat dan goed?
Voordelige optie met ruime marge. Verkoopprijs diezelfde €7,00, maar met een ‘uw marge’ van €2,00. Ik vraag me eigenlijk af wat er met de rest van die €7,00 gebeurt…ja, ja, tuurlijk onkosten ed…

Nou ik ga dat dus anders doen. Juist ook omdat ik voel dat ik vanuit ‘waarde bepalen’ ga blokkeren. Niet omdat ik het mezelf niet waard vind om wat te vragen voor mijn tijd en ervaring/talent of wat dan ook. Nee, omdat ik wil creëren omdat ik ervan geniet. Zodra ik moet nadenken over ‘zakelijk’ knap ik af, omdat het in mijn hele zijn zo niet kloppend voelt dat bijna alles om ‘presteren’ en ‘verdienen’ draait in onze huidige maatschappij. En waarbij ik in het verleden nog vaak deed ‘wat hoorde’ volg ik nu mijn eigen gevoel. Want ik hoef niet succesvol te zijn, ik wil gewoon graag waarde bieden en delen wat ik in de afgelopen jaren geleerd heb.

Ik zet er dus géén bedrijf tussen. Ik ga mensen ook niet ‘verplichten’ hun e-mailadres door te geven, zodat ik, zoals ik verschillende cursussen leerde, mijn ‘o zo belangrijke marketingslijst’ kan opbouwen. Nee, ik ga mijn eBooks aanbieden via mijn website en jij bepaalt zelf of en wat je ervoor geeft. Vind jij het namelijk een paar euro waard, dan zit ik al snel op die ruime marge en ben jij mooi voordelig uit! Heb jij een superkleine beurs of bied ik jou niet veel toegevoegde waarde? Helemaal prima, dan lees je gewoon gratis mee. Waardeer je mijn schrijfsel(s) en merk je verandering in jouw leven door wat ik deel, wellicht is jouw bijdrage dan wat groter.
Alles is goed!

En waarom?
Omdat mijn geluk zit in het schrijven en ik niet bang ben voor tekort maar leef vanuit de intentie van overvloed. Er is genoeg voor iedereen en met een hele nieuwe insteek en kijk op ‘betalen voor producten en/of diensten’ kunnen wij een verandering in de wereld maken!
En ja, ook dát heb ik in de afgelopen jaren mogen leren!

Wat ik mooi zou vinden is dat jij mijn link ook aan een van jouw vrienden/vriendinnen door wilt geven. Gewoon iemand in jouw omgeving die bezig is met bewustwording. Iemand die van lezen houdt, iemand die angstig is of iemand die door een moeilijke periode gaat.

Want weet je, soms zit een levensgrote verandering maar in één simpele oefening of in één zin die we ‘toevallig’ lezen. Soms is het herkenning of één enkel inzicht dat van alles in beweging zet. En uiteindelijk kan één bewustwording een heel leven veranderen! Hoe mooi is het als we daar samen aan mogen bijdragen?!

Voor mij voelt het goed zo!

En oh yeah… ik voel me thuis in een wereld waarin ik het anders mag doen!

Benieuwd naar de eerste twee eBoeken? Klik dan hier