Binaural sounds

Ik kwam door een advertentie in aanraking met Binaural sounds/beats. Ik had geen idee wat het was, maar besloot er naar te gaan luisteren omdat ik las dat het de werking van de hersenen kan beïnvloeden. Ik zocht op YouTube en vond een hele lijst aan muziek met binaural sounds.

Technologie (bron Wikepedia)
Binaural beats verwijst naar een technologie die twee verschillende tonen genereert, een toon voor het linkeroor en een andere toon voor het rechteroor. Het verschil tussen deze tonen is meestal klein, van 1 Hz tot 20 Hz. Het kleine verschil tussen de twee tonen zorgt ervoor dat het brein een derde verschiltoon genereert als een zweving van de twee verschillende (maar op elkaar gelijkende) tonen in het linker- en rechteroor. Deze derde toon wordt de binaural beat genoemd, en heeft een frequentie die overeenkomt met het verschil tussen de twee tonen. Indien de linkertoon 150 Hz is, en de rechtertoon 143 Hz, is de binaural beat 7 Hz.

Het voordeel hiervan is dat met een kleine koptelefoon, toch lage tonen gesimuleerd kunnen worden.

Had ik meer informatie nodig?
Normaal gesproken wil ik altijd alles weten van iets nieuws dat ik tegenkom. Nu merkte ik bij mezelf dat ik daar niet zo’n behoefte aan had en ging ik gewoon luisteren naar de muziek die ik tegen kwam. (Let op: de meeste opnames kun je het beste met koptelefoons of oortjes beluisteren) Er waren geluidsopnames die ik echt vreselijk vond, maar er waren er ook heel veel die ik echt prettig vond om te beluisteren.

Elke dag luisterde ik minimaal 2 x 20 minuten naar de muziek. Vaak als ik naar bed ging en een keer overdag als ik een poosje ging liggen. Na een aantal dagen merkte ik dat ik er naar begon te verlangen om er naar te luisteren. Ik ging op het moment dat ik wilde luisteren naar Youtube en selecteerde een bestand dat me aansprak. Soms merkte ik ook dat ik een aantal dagen behoefte had om dezelfde tune te beluisteren en dat deed ik dan.

Zo maakte ik dus kennis met iets heel nieuws voor mij, zonder daar eerst helemaal in te duiken en uit te spitten wat het zou kunnen doen. Ik ging het letterlijk ervaren en vond het heerlijk!

Favorieten
Als snel ontstonden er een aantal favoriete kanalen. Zo luister ik veel naar:

Whole Body Regeneration – Instant Pain Remover – Delta Binaural Beats Sleep Hypnosis

Advanced Nerve and Cell Regeneration with Binaural Beats

Brain healing frequencies

En nog veel meer, maar ik geef deze drie voorbeelden omdat ze heel verschillend zijn.

Probeer het eens uit als het je wat lijkt. Als je bovenstaande links aanklikt kom je vanzelf nog een heleboel andere opties tegen.

!!NB. luister niet naar binaural sounds tijdens het rijden of het bedienen van apparatuur!!