EFT (Emotional Freedom Techniques)

Toen ik nog in mijn praktijk werkte maakte ik gebruik van EFT.
EFT, ook bekend als tapping, kan ondersteuning bieden aan je emotionele gezondheid en daardoor dus ook aan je lichamelijke gezondheid. EFT voer je zelf uit door te kloppen op bepaalde meridiaan punten en tegelijkertijd zinnen uit te spreken. Je kunt EFT gebruiken om angsten, beperkende overtuigingen en negatieve gewoontes aan te pakken.

Ik zal hier kort uitleggen hoe de EFT werkt. Daarbij wil ik vermelden dat er op internet heel veel informatie te vinden is over tapping en dat niet alle methodes helemaal op dezelfde manier werken. Zo zijn er ondertussen ook verkorte methodes ontwikkelt, die voor jou prima kunnen werken. Ik vertel je hier de basis waar je mee aan de slag kan gaan. Voel je vrij om verder je eigen weg te volgen.

Van oudsher reageert ons lichaam met een vecht- of vluchtrespons als we ons in een spannende situatie bevinden. Maar aangezien wij tegenwoordig niet meer echt op de vlucht hoeven te slaan omdat we bijvoorbeeld oog in oog met een beer staan, is de reactie van ons lichaam vaak ‘overdreven’ en dat geeft ons stress. Door te kloppen op bepaalde punten op ons lichaam geven wij een signaal naar de amygdala (een stukje van de hersenen waar de vecht- en vlucht respons zit), zodat we kalmeren. Zodra de amygdala het sein ‘veilig’ krijgt zal het stressniveau in ons lichaam direct afnemen.

Op het plaatje kun je zien op welke punten geklopt wordt. Ik heb een aantal video’s opgenomen om je de werking van EFT uit te leggen en vooral om te laten zien hoe jij ermee aan de slag kan gaan. Deze video’s kun je bekijken door op de volgende link te klikken:

Wil je je een mooi boek lezen over het tappen, dan raad ik je een van de boeken van Nick Ortner aan.

Wat daarnaast super leuk is om aan mee te doen is de world summit van ‘The Tapping Solution’. Je krijgt dan heel veel waardevolle live content aangeboden. 10 dagen lang krijg je elke dag twee keer een (gratis!) lezing/interview over het tappen.
Elk interview gaat over een specifiek onderwerp en tijdens het interview kun je zelf mee doen met het tappen. Ook geleide meditaties kunnen aangeboden tijdens deze summit.

Door op een van de onderstaande links te klikken kun je je GRATIS aanmelden voor video’s. Je krijgt dat alle interview en meditaties in je mailbox; super waardevolle content. En erg fijn om mee aan de slag te gaan.