Kangen water

Kangen betekent in het Japans ‘terug naar de bron’. Het water is door de ionisatie vergelijkbaar met gletsjerwater, het gezondste water op aarde. Het Kangen water hielp mij enorm om te herstellen en weer in balans te komen. Wil je mijn ervaring lezen, klik dan hier.

De drie belangrijkste eigenschappen van gletsjerwater zijn: antioxiderend (-ORP), micro geclusterd en alkalisch. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat jouw lichaam het water beter kan opnemen (dus betere hydratatie) en dat het bijdraagt aan jouw vitaliteit omdat het antioxiderend en ontzurend werkt. Door het drinken van Kangen water wordt de opname van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen vergroot.

Hieronder beschrijf ik in het kort wat de eigenschappen zijn van Kangen water. Kijk je liever naar een video klik dan hier. Dan vind je een korte uitleg van wat ik hieronder ook beschrijf.

Dehydratie en verzuring.

Dagelijks verliezen we water via urine, ontlasting, transpiratie en ademhaling. Dit verlies aan water moeten we ook dagelijks weer aanvullen. Veel mensen drinken echter te weinig en raken daardoor, zonder het te weten, chronisch uitgedroogd (gedehydrateerd).

Het menselijk lichaam bestaat voor 70% uit water en de meeste organen bestaan uit een nog groter percentage water. Als je uitdroogt dan functioneert het lichaam niet meer zoals het moet en ontstaan er klachten.

Om uitdroging te voorkomen kun je aanhouden dat je per kg lichaamsgewicht 30 ml. water per dag zou moeten drinken. (weeg je 67 kg, dan is dat ca. 2 l water). Iemand die ziek is, kan tijdelijk nog meer water nodig hebben. Om jouw lichaam goed te voeden moet dit wel gezond en schoon water zijn!

Ons kraanwater en ook water uit flessen heeft een lage pH, dit water is dus zuur en zorgt voor verzuring in ons lichaam. Verzuring ontstaat ook door stress, gebrek aan beweging, overmatige beweging, bewerkte voeding, roken, vervuiling etc. Om ons lichaam gezond te houden is het juist belangrijk dat het basisch is (dus hoge pH), zodat ziekteverwekkers niet kunnen overleven.

Hoe kan Kangen water nou helpen om dehydratie en verzuring tegen te gaan? Dat komt door de bijzondere eigenschappen van Kangen water, die ik hieronder wat verder toe zal lichten.

1). Kangen water is antioxiderend

In ons lichaam ontstaan er, oa door natuurlijke processen én door belastende en verzurende factoren, vrije radicalen in het lichaam tgv oxidatie. Hierbij treedt verlies van een elektron op, waardoor een molecuul instabiel wordt. Om weer stabiel te worden bindt zo’n vrije radicaal zich aan gezond weefsel en steelt een elektron. Hierdoor wordt er weer een andere molecuul instabiel, die ook weer een elektron gaat stelen. Op deze manier ontstaat er een kettingreactie in het lichaam, die cellulaire schade veroorzaakt. (oxidatieve stress)
Gevolg van oxidatie in het lichaam is dus het ontstaan van schade die zich uit in rimpels, degeneratie van botten, spieren, organen en klieren. Kortom we verliezen onze vitaliteit en worden door de toename van vrije radicalen ook vatbaarder voor ziektes.

Om ons lichaam gezond te houden is het van belang dat wij antioxidanten binnen krijgen. Een antioxidant kan een elektron doneren aan een vrije radicaal, waardoor er weer een stabiele molecuul ontstaat, zonder dat daar gezond weefsel voor gebruikt hoeft te worden.

Antioxidanten zitten in groenten en fruit, groene thee, bepaalde supplementen (denk aan vitamine C en E). Doordat Kangen water geioniseerd is levert het OH ionen aan ons lichaam. Deze ionen functioneren als krachtige antioxidanten doordat zij elektronen afgeven aan vrije radicalen.

De kracht van een antioxidant wordt uitgedrukt in de ORP-waarde: het Oxidatie Reductie Potentieel, gemeten in millivolt (mV). Dit is het vermogen van een stof om oxidatie in het lichaam te verminderen.
Een positieve (+) ORP geeft aan dat de stof een hoge oxiderende werking heeft.
Een negatieve (-) ORP geeft aan dat de stof een hoge antioxiderende werking heeft. Hierbij worden er dus elektronen gedoneerd aan vrije radicalen in het lichaam. Zo wordt de veroudering van het lichaam vertraagd.

In onderstaande tabel kun je de verschillende ORP waarden zien van voedingsmiddelen. Kraanwater heeft een ORP van +400mV, gefilterd water en flessen water zitten tussen de +250mV en +300mV en hebben dus een oxiderende invloed op het lichaam.
Kangen water daar en tegen heeft een ORP van -400, wat dus betekent dat het een antioxiderende werking heeft.

Een positieve ORP geeft de aanwezigheid aan van vrije radicalen die elektronen stelen.
Een negatieve ORP geeft de aanwezigheid aan van extra elektronen die fungeren als antioxidanten.
(Zoals het plaatje aangeeft heeft Kangen water een ORP van -400, terwijl gewoon kraanwater een ORP heeft van +400)

2). Micro geclusterd

Water bestaat uit verschillende clusters of structuren. ‘Gewoon’ water bestaat uit 15 – 20 clusters per molecuul. Kangen water heeft na het ionisatie-proces meestal 6 moleculen per cluster (hexagonaal). Dit zorgt ervoor dat het Kangen water veel lichter voelt als je het drinkt én het wordt vrijwel direct opgenomen in je lichaam. (het valt dus ook niet als een zware plons in je maag, want de cellen nemen het meteen op).

Doordat de opname veel beter is, ontstaat er een betere hydratatie van het lichaam. En dit zorgt weer voor optimaal transport van voeding- en afvalstoffen. Door een betere hydratatie kan het lichaam zichzelf beter herstellen en in balans brengen.

3). Alkalisch

De zuurgraad wordt uitgedrukt in pH. Wanneer iets een pH van 7 heeft is het neutraal. Een pH kleiner dan 7 betekent zuur en een pH boven de 7 geeft aan dat een stof alkalisch (basisch) is.

Afbeeldingsresultaat voor ph tabel
Een pH van 7 is neutraal. Alles boven de 7 is basisch (alkalisch) en alles onder de 7 is zuur.

Doordat wij vaak niet goed eten, weinig bewegen, overmatig bewegen, bloot staan aan vervuiling en stress en niet voldoende vocht in ons lichaam hebben, verzuren wij makkelijk. Verandering van de pH van ons lichaam kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Zo kan chronische verzuring van het bloed en weefselvocht (acidose) leiden tot hart- en vaatziekten, kanker, diabetes, overgewicht, cholesterolverhoging, jicht, vermoeidheid, stemmingsstoornissen etc.

Ons lichaam probeert verzuring tegen te gaan door extra opname van alkalische mineralen zoals Magnesium, Calcium en Kalium. Deze mineralen haalt ons lichaam uit voeding en water, of als er niet voldoende binnenkomt uit tanden, spieren en botten.

Kangen water heeft een pH van 8.5 tot 9.5 en bevat veel mineralen waardoor de zuren in het lichaam geneutraliseerd kunnen worden. De pH waardes in het lichaam worden zo weer in balans gebracht. Omdat kraan- en flessenwater een lagere pH waarde hebben, heeft dit water geen ontzurende eigenschappen.

Wat betekent dat nu praktisch?

Het ioniseren, clusteren en alkaliseren van het water gebeurt door een apparaat dat geproduceerd wordt door Enagic. Je sluit het apparaat gemakkelijk op je keukenkraan aan. Het kraanwater wordt dan door het apparaat geleid. Hierbij gaat het eerst door een actief koolstoffilter, dat het water reinigt. Zware metalen en vuil wordt uit het water gehaald, maar belangrijke mineralen blijven wél in het water aanwezig.

Na de filtering stroomt het water over platina gecoate titanium platen. Deze ionisatieplaten zijn van hoogwaardige kwaliteit en hebben daardoor het label ‘Medical Grade’ gekregen. Op de platen staat een electrische lading van 230 Watt.

Het ionisatie proces zorgt ervoor dat het water wordt het gescheiden in zuur en alkalisch water. Beide watersoorten verlaten door verschillende slangen het apparaat. Door de tiptoetsen op het apparaat kun je kiezen voor 7 verschillende soorten water die variëren in pH. Over de toepassing van de verschillende soorten water geef ik je bij interesse graag meer info.

Tot slot wil ik er op wijzen dat het apparaat diverse kwaliteitscertificaten gekregen heeft. In Japan is het apparaat erkend door het ministerie van Volksgezondheid en door de Japanse Associatie voor Preventieve Geneeeskunde. In Japan wordt het apparaat dan ook veel in ziekenhuizen gebruikt, zowel voor de behandeling van patiënten als voor bv het desinfecteren van instrumenten (dit gebeurt met het zuurste water pH 2,5).

Het apparaat heeft door de goede kwaliteit, bij goed onderhoud, een levensduur van zo’n 20 jaar!

Oké, klinkt interessant en nu?

Mocht je meer informatie willen of heb je specifieke vragen, dan mag je altijd contact met me opnemen. Het makkelijkst is door een berichtje te sturen. Dat kan via fb-messenger of kijk op de contact-pagina.

Als je geïnteresseerd bent in de aanschaf van een ionisatie-apparaat help ik je graag verder! Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden:
– je weet genoeg en besluit een apparaat aan te schaffen: Super! Laat het me weten dan vullen we de formulieren in!
– je wilt eerst nog veel meer informatie hierover. Dat kan, klik maar op deze link, dan kom je op een pagina met veel video’s van artsen en therapeuten die het Kangen water gebruiken bij de behandeling van patiënten.
– je zou het eigenlijk wel eens uit willen proberen. Ook dat is mogelijk, neem daarvoor contact met me op. Je kunt bij mij, of een andere distributeur namelijk water ophalen om uit te proberen óf ik regel een leen-apparaat voor je, zodat je een aantal weken echt kennis kan maken met het apparaat en zijn mogelijkheden!Disclaimer: ondanks de goede resultaten van het gebruik van Kangen water bij veel verschillende ziektes en aandoeningen, kan de informatie op mijn website nooit het advies van een arts of specialist vervangen. Vraag bij klachten altijd de juiste medische hulp!