Toepassingen van Alkaline Ionized water

Zoals ik al aangaf kan het ionisatie apparaat verschillende soorten water produceren en daardoor kun je nu nog beter voor je lichaam zorgen én voor het milieu! Bijkomend voordeel is dat het apparaat zichzelf reinigt en aangeeft wanneer het filter vervangen moet worden.

Om je een indruk te geven van wat je allemaal kan met het apparaat geef ik hieronder een overzicht. Let op! Als je het water gebruikt om schoon te maken of te wassen heb je geen(!) schoonmaakmiddel nodig!

1. Sterk alkalisch water pH 11.5
! Geen drinkwater !

Dit water zorgt voor hygiëne in het dagelijkse leven. Door het vetoplossend vermogen van dit water is het geschikt om pesticiden van voedsel te bereiden, om schoon te maken en af te wassen.
Gebruik het voor het reinigen van snijplanken, ovens, koffie-, olie-, en vetvlekken, het reinigen van het toilet of doe er de was mee!

Door de pH van 11.5 werkt dit water ook ontstekingsremmend. Je kunt het gebruiken bij psoriasis*, artritis, sportblessures, gewrichtspijn, acne, zonnebrand, insectenbeten, zwellingen en infecties. Verder kun je dit water als toevoeging in je badwater gebruiken en als make-up remover.

2. Alkaline Ionized water pH 8.5, pH 9.0 en pH 9.5

Dit is het water dat je drinkt; begin met een pH van 8.5 en wanneer je geen klachten bemerkt als bv. hoofdpijn of diarree bouw je per week op naar pH9.5. (klachten kunnen voortkomen door het ontgiften van het lichaam, raadpleeg bij twijfels altijd een arts of specialist!)

Door te koken in Alkaline Ionized water komen de aroma’s uit het voedsel beter vrij. Hierdoor hoef je minder zout en kruiden toe te voegen aan je maaltijd. De thee en koffie die je maakt met dit water zijn ook veel voller en rijker van smaak. Gebruik het verder voor soepen en stoofschotels én vergeet de planten niet. Alkaline Ionized water stimuleert de ontwikkeling en groei van de (kiem)plant.

3. Neutraal water pH 7.0

Dit drinkwater is gefilterd, maar niet geclusterd en niet geïoniseerd. Het is water dat lekker is om te drinken en vooral geschikt is voor het maken van babyvoeding en het innemen van medicatie.

4. Beauty water pH 5.5-6.0
! Geen drinkwater !

Dit licht zure water is erg gezond voor je huid en helpt je huid hydrateren. Heb je een probleemhuid (psoriasis, huiduitslag*, eczeem* of droge huid) gebruik dat dit water om zo vaak je wilt op je huid te sprayen. (niet afdrogen, maar gewoon laten opdrogen). Ook als toner na het scheren is dit water goed te gebruiken.

Je kunt het beauty water ook als conditioner gebruiken na het wassen van je haar. Het vermindert dan klitten en geeft je haar glans. Doe het water in een sprayflacon en neem het mee om je onderweg even op te frissen!

Voor de schoonmaak kun je dit water gebruiken om vuil van hardhouten vloeren en keramische tegels te verwijderen. Ook kun je er prima de ramen en spiegels mee wassen.

Wil je voedsel invriezen besproei het dan ook met beautywater, hierdoor verliest het voedsel na het ontdooien zijn smaak niet (denk ook aan vis en garnalen).

5. Sterk zuur water pH 2.5
! Geen drinkwater !

Dit water heeft een sterk ontsmettende werking (het wordt ook gebruikt in ziekenhuizen, bij tandartsen en bv in diverse salons, crèches, scholen, verpleeghuizen en restaurants).

Desinfecteer ook je messen, snijplanken, aanrecht, je badkamer of je handen met dit water.

Ook bij huidklachten* kun je dit water gebruiken, denk hierbij aan schimmels, open wonden, zweren, doorlig-wonden, gangreen, wratten, acne etc.

Heb je bij het in gebruik nemen van het ionisatie apparaat nog vragen over de precieze toepassing? Laat het me gerust weten!

* speciaal voor huidklachten is er ook een apparaat met Alkaline Ionized water die je in de douche kunt aansluiten. Er worden dan ook nog extra mineralen aan het douchewater toegevoegd… een weldaad voor je huid!

Disclaimer: Aan dit document kunnen geen rechten worden ontleend! Adviezen die op mijn site gegeven worden kunnen nooit het advies van een arts of specialist vervangen. Bij twijfel over gezondheid en toepassing in uw specifieke geval altijd een arts raadplegen!