The Miracle Morning

‘The Miracle Morning’ heb je misschien ook zien staan bij de boeken tips. Het is een boek geschreven door Hal Elrod en het beschrijft een manier van je dag beginnen. Elrod gaat er van uit dat je zorg moet besteden aan je persoonlijke ontwikkeling om succesvol en gelukkig te zijn. Vaak blijkt echter dat mensen het lastig vinden om hier invulling aan te geven of om tijd te vinden voor deze persoonlijke ontwikkeling en verdieping. Elrod besloot zelf om eerder op te staan en volgens een vast patroon invulling te geven aan zijn dagelijkse uurtje persoonlijke zelfontwikkeling. Zo ontstond ‘The Miracle Morning’. Een dagelijkse routine die wereldwijd ondertussen door duizenden mensen toegepast wordt.

Toen ik ermee begon, merkte ik binnen een paar dagen dat er weer processen op gang kwamen. Dat ik weer bewust werd van ‘belemmeringen’ die nog speelden, dat ik weer meer focus kreeg en dat het me rust en ruimte gaf dat ik nu dagelijks bezig kon zijn met een stukje verdieping en ontwikkeling.

Volgens het principe van Elrod, sta ik elke dag een uur eerder op dan noodzakelijk. In dat uur pas ik de life-SAVERS toe. Deze letters staan voor het volgende:

S- Silence. De eerste tien minuten na opstaan besteed je aan stilte. Dit kan in de vorm van gebed of meditatie.

A- Affirmation. Dagelijks spreek je een aantal affirmatie uit mbt onderwerpen die spelen in jouw leven.

V- Visualisation. Je besteed 10 minuten aan het visualiseren van je doelen en de gevoelens die je graag wilt bereiken.

E- Excercise. Oefeningen/beweging

R- Reading. Je leest in een boek dat je helpt bij bewustwording en/of ontwikkeling

S- Scribing. Je schrijft over wat je bezig houdt, over het boek dat je leest of je doet aan flow-schrijven.

Door al deze dingen gedurende ca. 10 minuten te doen als ochtendritueel kom je in een heel andere manier van leven terecht. Je wordt bewuster, je krijgt meer focus, veel mensen worden productiever…. kortom als het je aanspreekt: probeer het uit!