Vitaminen en mineralen

Wat de natuur ons geeft
Mijn hele leven lang heb ik interesse gehad voor vitaminen, mineralen, kruidenmengsels en homepatische middelen. Doordat ik van jongs af aan veel klachten had en bij de huisarts en in het ziekenhuis niet verder kwam, nam mijn moeder me mee naar een iriscopist en electro acupuncturist. Die schreef mij fytotherapeutische middelen voor en ik merkte verandering in hoe ik me voelde. Dat wekte mijn interesse op. Temeer omdat ik graag in de tuin bezig was en steeds meer bloemen in de tuin ging herkennen in de informatie die ik las over kruidentincturen, kruidenmengsels en supplementen.

Rond mijn 25e zat ik absoluut niet lekker in mijn vel. Toen de huisarts op een gegeven moment niet verder kwam dan het voorschrijven van antidepressiva omdat ik me nooit goed voelde, besloot ik weer het alternatieve circuit in te gaan. Ik kwam terecht bij bioresonantie-therapie en dat greep me zo dat ik mezelf ben gaan omscholen en allerlei cursussen en opleidingen ben gaan volgen op gebied van orthomoleculaire therapie, fytotherapie, bach-bloesems etc. Met al deze opleidingen heb ik uiteindelijk in mijn eigen praktijk ‘De Zon’ heel veel mensen verder mogen helpen met hun gezondheid. Nu mijn praktijk niet meer open is, doe ik niet meer zoveel met die kennis en van daar uit heb ik besloten dat ik de meest relevante vitaminen en mineralen hier ga toelichten. Zodat jij er je voordeel mee kan doen.

Uitgebreid advies
Wil je een uitgebreid advies over het nemen van supplementen, dan raad ik je aan om naar een goede therapeut te gaan. Bij het zoeken naar een goede therapeut is het van belang dat je kijkt of iemand ingeschreven is bij een beroepsvereniging en kijk evt. of er een mogelijkheid is om eerst op kennismakingsconsult te gaan. In mijn werk heb ik ervaren dat het erg belangrijk is dat je bij iemand terecht komt waarmee het klikt. Kijk en voel of je achter iemands werk- en denkwijze staat en blijf ook tijdens de behandeling kritisch mee denken en kijken. Een goede therapeut zal binnen een paar sessies aan kunnen geven hoe hij denkt dat de therapie er voor jouw verder uit zal zien en hij/zij zal het ook eerlijk aangeven als hij niets voor je kan doen en je indien nodig doorverwijzen.

Supplementen bestellen
Er zit veel verschil in de kwaliteit van supplementen die op de markt zijn. Veel goede producten worden via verschillende websites tegen verschillende prijzen aangeboden, dus kijk goed wat en waar je bestelt. De merken waar ik veel mee werkte waren: Orthica, Lamberts, SanoPharm, Vital Green en ArkoCaps. Ik verwijs naar supplementen waarvan goed onderzoek gedaan is naar de hoeveelheid werkzame stoffen die erin zitten. Dit resulteert vaak in de middelen die duurder zijn dat bij een willekeurige drogist, maar je betaalt hierbij zeker voor een stuk kwaliteit en dat is toch wat je wilt voor je lichaam!

Disclaimer
Alle informatie op deze website, inclusief informatie die gerelateerd is aan medische en gezondheidsklachten, producten en behandeling, is alleen voor informatieve doeleinden. Het is niet bedoeld ter vervanging van het advies van eigen arts of specialist of  informatie op of in een productverpakking of label. 
De informatie op deze website is niet bedoeld voor diagnose van gezondheidsproblemen of het voorschrijven van medicatie. Lees voor gebruik van op deze site gekochte producten de informatie van de fabrikant van de producten (op of in de verpakking of label) aandachtig door. Raadpleeg altijd uw eigen arts of specialist.