Zelfhulp oefeningen

Tijdens mijn leven en zoektocht naar rust en stabiliteit, naar leven in vertrouwen en dankbaarheid, naar leven met vergeving en in liefde heb ik veel gelezen en veel uitgeprobeerd. Ik kwam heel veel oefeningen tegen, inzichten, en tips om met bepaalde dingen om te gaan of los te laten. De mooiste oefeningen en de oefeningen die mij veel gebracht hebben deel ik hier.

Voor zover ik na kan gaan wie de bedenker van de oefeningen is zal ik het vermelden. Helaas weet ik het niet van iedereen en ben ik me er ook van bewust dat sommige mensen oefeningen naar buiten brengen alsof ze ze zelf ontdekt hebben. En ook kan het zijn, dat een zelfde soort oefening door verschillende mensen naar buiten wordt gebracht, doordat het vanuit verschillende oogpunten ‘ontdekt’ is. Het is niet mijn bedoeling om wie dan ook tekort te doen, ik ben dankbaar dat er zoveel mensen zijn die hun kwetsbaarheid durven laten zien en voor anderen een leermeester durven zijn door te delen wat zij in hun proces geleerd hebben.

Bij deze dus een woord van dank naar alle (spirituele) leiders over de hele wereld die hun kennis willen delen en ervoor zorgen dat er een mooiere wereld ontstaat doordat mensen werken aan hun eigen ZIJN en zo hun licht, op hun eigen manier, durven laten stralen.

Ik hoop dat jij, door het toepassen van één of meerdere oefeningen die je op deze site vindt ook een stukje dichter bij jouw eigen ZIJN mag komen.