Hoe ik mijn leven weer op poten kreeg

Hoe verder?

Omdat het voor mij steeds een uitdaging bleef om mijn nut en waarde niet af te laten hangen van het feit of ik wel of niet kon werken, ben ik me gaan richten op de dingen die ik wel kan doen.

Ik heb lange tijd geworsteld met het feit dat een betaalde baan voor mij geen optie zou zijn omdat mijn energiepeil sterk wisselend is gebleven ondanks de fijne behandelingen bij mijn osteopaat.

Het bijzondere aan de situatie vond ik, dat ik het stopzetten van mijn praktijk als een cadeau voor mezelf heb ervaren, ondanks dat ik daarna dus ook geen inkomen had. Het was een bewuste keus die zo ontzettend goed voelde …

Toen ik echter, nadat mijn lichaam volledig uitgeput was, niet meer kón werken, werd het een ander verhaal. Het voelde als grip verliezen, falen… niet meer mee kunnen meedoen… Hoewel er dus in de situatie ‘niet werkend’ niets veranderd was, kwamen er voor mij heel andere gevoelens bij kijken. Het moeilijkste stuk hierin was voor mij toch het accepteren. Het toelaten van mijn verdriet, het blijven luisteren naar mijn lichaam en reële doelen stellen. Ik voelde me schuldig naar mijn man, omdat hij nu in zijn eentje de verantwoording voor het inkomen moest dragen….

Make joy your job!

Door het gaan volgen van ‘The Miracle Morning’ , het (her)lezen van bepaalde boeken en het oppakken van EFT, kwam ik weer in een proces van verandering en vond ik langzamerhand een weg in deze uitdaging. Door me te gaan richten op wat ik wel kon, kwamen er ideeën boven waarmee ik aan de slag ging. Ik maakte mijn boek af en stuurde het manuscript naar een uitgever. Het werd afgewezen en …. ik voelde opluchting. Ik keek ernaar en merkte dat ik alleen maar wil werken onder eigen regie… en dat is wat ik nu doe. Ik voel hoe ik me voel, gaat het goed dat creëer ik dingen. Voel ik me minder dan pas ik me daarop aan. Alles mag er zijn.

Mijn wisselende energie was geen handige basis voor een stabiel inkomen, dat kon ik steeds meer accepteren. Om mijn leven weer een positieve invulling te kunnen geven moest ik prioriteiten stellen en duidelijk mijn grenzen aangeven. De zorg voor ons gezin stond bovenaan mijn prioriteiten lijst, dus daar ging de meeste energie naar toe. De normale dingen, maar juist ook de dingen die ik kon doen als ik moe was: samen een spelletje doen of een leuke film kijken.

Ook de tuin was voor mij een fijne bezigheid, al moest ik accepteren dat ik niet meer een hele dag kan lopen trekken en spitten. Alles moest een stuk rustiger aan en ik deed lang over bepaalde dingen, maar toch genoot ik ervan. Ik moet steeds opnieuw mijn grenzen ervaren en dat was soms lastig, maar ik merkte ook dat ik juist energie haalde uit de tuin… want als ik er een dag niet in kon werken, kon ik er in ieder geval in zitten!

Creatief bezig zijn was ook iets dat ik leuk vind én wat ik kon blijven doen. Ik kon nog steeds een poos achter de computer en zo met het delen van mooie dingen bezig zijn, ik kon kleuren, ik kon knippen en plakken en ik maakte puzzels. Het was allemaal zo simpel, maar ik was zo dankbaar dat ik ook daar plezier in kon hebben!

Voor ons is reizen altijd een mooie bezigheid geweest. Vooral de reizen naar Australië hebben grote indruk gemaakt op ons als gezin. Toen ik me niet goed voelde merkte ik dat ik ook niet meer wilde reizen. Ik kon lang niet meer doen wat ik eerder kon. Ik had het idee dat het voor de rest van het gezin minder leuk was, omdat ik niet meer zoveel kon… totdat ik zag dat ik mezelf hierin ook beperkte. Ik zag het en nam actie, we gingen weer wat meer op pad!

Ik leerde dat ik overal kon rusten (in de auto, in het gras, zelf op een hard bankje leerde ik zo te ontspannen, dat ik even op kon laden wanneer dat nodig was). En hoewel ik altijd moest plannen wanneer ik kon rusten, altijd moest kijken hoeveel er in mijn agenda stond, leerde ik mijn draai vinden door te kijken naar wat ik kon*, te doen wat ik leuk vond en de rest over te geven….

En de rest volgde ‘vanzelf’…

Door zo te gaan leven en te kijken naar wat me plezier gaf, kwam ik weer in een nieuw proces terecht. Ik zag het voor mezelf als uitdaging om steeds meer dingen over te geven. Ik liet einddoelen om naar toe te werken los en leefde steeds meer in het NU: het komt zoals het komt en het is goed!

En toen ik dat onder de knie kreeg, kwamen er nieuwe dingen op mijn pad! Tools die mijn mindset nog meer hielpen te veranderden, maar ook dingen die mijn lichaam ten goede kwamen, zoals waardevolle oliën en uiteindelijk datgene dat de grootste ommekeer veroorzaakte in mijn leven: het drinken van Kangen water. Ik ging me daardoor weer beter en beter voelen en begon nieuwe dingen op te zetten om mijn kennis en ervaringen door te geven.

Meer hierover lees je onder hier.

*Onder het tabblad ‘Make joy your job‘ op deze site deel ik een mooie oefening met je!