Over Leven in Dankbaarheid

In januari 2021 schreef ik over een aantal oefeningen in dankbaarheid en deelde ik dat op social media. Omdat er vraag was naar het teruglezen van de oefeningen plaatste is ze op mijn website. Inmiddels zijn ze ‘gebundeld’ in een eBook.

Jij kunt de pdf van het eBook hieronder downloaden. Ook kun je het eBook lezen als flipBook. Ik vraag geen geld voor het eBook, omdat ik wil creëren en geven wat mag ontstaan. Waardeer je wat ik geschreven hebt, heeft het verandering gebracht in jouw leven en wil je een gift over maken, dan mag je dat doen naar:
NL22 RABO 0304955825 tnv J.M. Koopman-Struik.
Wil je bij de opschrijving vermelden OL D?
Wanneer jij een bLijdrage overmaakt, wil ik je daar bij deze hartelijk voor bedanken. 10% van alle giften, geef ik weer door aan een (kleinschalig) goed doel!

Hieronder lees je waarom ik de ‘korte’ versie voor de dankbaarheidsoefeningen gemaakt hebt. Helemaal onder aan de pagina vind je de link naar het eBook en het flipBook.

Tijdens de Corona periode beleven we allemaal emoties van onzekerheid, vertwijfeling, angst, frustratie en wellicht boosheid. Ook ik heb die emoties, ondanks dat ik volledig in vertrouwen ben dat uiteindelijk alles ten goede keert!

Juist op de momenten dat ik merk dat ik het allemaal maar lastig vind, ga ik me meer focussen op de dingen die ik de afgelopen jaren geleerd heb. Ik richt me op overgave, vertrouwen en dankbaarheid en doordat ik dat zo veel geoefend heb, merk ik dat ik heel snel mijn rust weer terug kan vinden.

Met kerst 2021 overleed mijn allerbeste, lieve vriendin Celesta en meteen wist ik dat ik mijn focus moest richten op dankbaarheid die ik voor haar vriendschap en liefde voelde. Haar overlijden was namelijk zo onverwachts en zo ‘oneerlijk’. Zo onwerkelijk en ongrijpbaar dat ik wist dat het me in grote onbalans zou brengen als ik me alleen mee zou laten voeren op het verdriet dat ik voelde…
En juist omdat ik samen met haar de kracht van dankbaarheid leerde leven, voelde het goed om me hier even volledig op te richten.

Doordat ik me, naast het verdriet dat ik had, ging focussen op dankbaarheid, ervoer ik opnieuw hoe krachtig dit werkt. En vandaar uit dacht ik terug aan de tijd waarin ik door de focus op dankbaarheid de zin van mijn leven weer terug vond en hoe ik een aantal jaar geleden op FB met een groep de boeken ‘Verwacht wonderen’ van Gabrielle Bernstein en ‘The Magic’ van Rhonda Byrne doorliep. Dagen lang focussen op onder andere dankbaarheid door middel van simpele oefeningen. Het bracht zoveel moois!

Nu maakte ik dus deze korte versie. Waarom verkort? Omdat ik gemerkt heb dat voor veel mensen ’te lang’ duurt om de complete boeken te behandelen, of dat de variatie in oefeningen gewoon ’te veel’ is. Voor nu heb ik dus een aantal oefeningen gezocht die aansluiten bij de tijd waarin we leven. Spreekt het je aan en wil je meer? Dan zijn de genoemde boeken absolute aanraders!

Ik hoop dat jij de oefeningen gaat doen en gaat ervaren wat het voor jou kan doen als je de focus, ondanks alles, richt op dankbaarheid!

Wil jij mijn eBook lezen, dan kan dat hieronder. Je kunt de pdf ook downloaden. Lees je liever een flipbook, dan kun je hier klikken.