Oefenen in Dankbaarheid

Oefenen in Dankbaarheid
Mij heeft het de afgelopen jaren enorm geholpen om te gaan leven in dankbaarheid.
Toen ik bijna niets anders meer kon dan het grootste deel van de dag op bed liggen, ging ik kijken en luisteren naar de kleine dingen om mij heen. Een zonnestraaltje, een vogeltje dat vlakbij me ging zitten, een knuffel van een van de kinderen… Bij al die kleine dingen ging ik me bewust dankbaar voelen. Ik leerde zo ‘het kleine genieten’ en wat heeft dat me veel gebracht….

Wil jij ook werk maken van leven in dankbaarheid dan raad ik je aan het boek ‘The Magic’ van Rhonda Byrne te kopen én te doen. In 28 dagen leer je daar om op verschillende manieren en op verschillende gebieden te focussen op dankbaarheid.

Wil je gewoon voor jezelf een handvat om dagelijks bewust dankbaar te zijn, koop dan een mooi schrift en schrijf elke dag 6-10 dingen op waarvoor jij dankbaar bent en waarom. Elke avond schrijf je in dit schrift. Zo focus jij voor het slapen gaan op de goede dingen van de afgelopen dag en ga je met een goed gevoel de nacht in.
Begin vervolgens ‘s morgens met de woorden ‘Dank U/je’ voor het feit dat je aan een nieuwe dag mag beginnen.

Waar je hierbij jouw dankbaarheid op richt maakt niet uit, het kan zijn dat je dat naar God doet, naar Jezus, Boeddha, het Universum, de bron of gewoon in zijn algemeenheid… het maakt niet uit, het gaat om de intentie van dankbaarheid.
Beoefen dankbaarheid op een manier die bij jou past, een manier waardoor jij je goed voelt. Probeer het minimaal 40 dagen vol te houden, omdat 40 altijd te maken heeft met een periode van eerst een ingrijpende gebeurtenis, vervolgens een tijd van rijping en tenslotte een metamorfose, een overgang naar een nieuwe fase en de vreugde die daarbij hoort.

Wil jij een dankbaarheidsboost van een paar dagen, lees dan mijn eBoek Over Leven in Dankbaarheid.