Waar let je op bij aanschaf van een waterfilter of -ionisatie apparaat?

Bij de vragen die ik op het moment krijg, valt het me op dat ze vaak te maken hebben met andere systemen in vergelijking met het Kangen Water.

Hartstikke goed natuurlijk, want het is altijd belangrijk om eigen onderzoek te doen in alles wat je tegenkomt 😉

Omdat ik verwacht dat er wel meer mensen met deze vragen lopen, schrijf ik vandaag over die vraag en geef ik graag wat toelichting. Maar begrijp me goed, het is nooit mijn intentie om een ander product af te kraken! Het gaat mij er gewoon om dat jij kunt overwegen waar jij jouw geld aan uit wilt geven als je eenmaal de noodzaak van goed drinkwater gezien hebt.

Allereerst krijg ik vaak de vraag over verschillende filtersystemen (bv op basis van osmose) t.o.v. het Kangen apparaat. Daar kan ik heel kort over zijn, want het Kangen Water wordt ook gefilterd, maar de eigenschappen (!)  van het geïoniseerde alkalische water ontstaan, zoals de naam al zegt, door het ionisatie-proces. Een filtersysteem vergelijken met Kangen Water is dus appels met peren vergelijken!

Als ik alleen kijk naar het filterproces, dan wil ik benadrukken dat het Kangen apparaat de mineralen níet uit het water filtert! Let hier aub op bij filtersystemen, want wat tegenwoordig schoon water wordt genoemd zonder vervuiling, is vaak water waar ook geen mineralen meer inzitten, terwijl ons lichaam die zo hard nodig heeft. En ja, uiteraard kun je de mineralen dan weer toevoegen, maar wie bepaalt dan hoeveel je moet toevoegen (wanneer belast een toevoeging bijvoorbeeld jouw nieren?) en welke mineralen gebruik je daarvoor, zodat je zeker weet dat je kwaliteit toevoegt? Zomaar wat vragen om over te denken…

Dan zijn er verschillende ionisatieapparaten op de markt en die kunnen uiteraard prima met een Kangen apparaat vergeleken worden. Mensen zijn soms erg negatief over het Kangen apparaat, want we letten vaak eerst op de prijs en die is van het Kangen apparaat hoog als je vergelijkt met veel andere merken. Vaak hoor ik de grote weerstand tegen de prijs, maar ik denk dat het goed is om te beseffen dat er verschil zit tussen duur en veel geld… bovendien is het Kangen apparaat een multifunctioneel apparaat is.

Dat het voor sommige mensen veel geld is, dat snap ik en daarom vind ik het zelf ook zo mooi dat Enagic werkt met een eigen systeem van termijnbetaling. Zo hopen zij ook dat aanschaf voor iedereen mogelijk is en in de praktijk blijkt dit vaak ook zo te zijn.

Ik zal trouwens sowieso nooit zeggen dat een Kangen apparaat duur is, want als ik zie wat het me gebracht heeft, dan is de waarde in geen goud uit te drukken.

En dat is meteen een punt dat ik wil noemen: als je apparaten vergelijkt, zoek eens op reviews van de verschillende apparaten. Noemen mensen dat het water lekker smaakt, of noemen ze ook veranderingen in bv hun gezondheid? Enagic, het bedrijf achter het Kangen apparaat, zal nooit claims maken over wat het water doet m.b.t. gezondheid, maar als je de werking van het Kangen Water snapt, is het niet meer dan logisch dat veel mensen hun lichaam voelen reageren wanneer ze dit water gaan drinken. Er zijn dan ook talloze reviews te vinden van mensen bij wie hun leven compleet veranderd is doordat zij Kangen Water gingen drinken.

Maar waarom voelen ze dat dan bij andere ionisatieapparaten niet of minder?

Dat heeft te maken met de sterkte van het apparaat. Om dit te vergelijken is het belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid Watt waarmee het water geïoniseerd wordt. Bij het Kangen apparaat is dat 230 Watt. Dus zoek ook eens op wat dat bij een ander apparaat is. Sommigen werken op batterijen/accu, waardoor zo’n apparaat dus nooit hetzelfde werk kan verrichten als een Kangen apparaat.

Dan is het belangrijk om te kijken naar de ionisatie platen. Hoeveel platen zitten er in het apparaat en wat is het oppervlakte? Hoe meer platen en hoe groter de oppervlakte, hoe sterker het water wordt geïoniseerd, dus hoe krachtiger de eigenschappen van het water dat je drinkt (o.a. door hoeveel waterstofgas er in het water zit), maar ook in de kracht van het water waarmee je kunt ontvetten (pH11.5) zal verschillen.

De K8 (het sterkste Kangen apparaat), heeft een ionisatie kamer van 20 cm x 11 cm x 5 cm. Ik benoem het maar even, zodat je gemakkelijk kunt vergelijken.

Uiteraard is ook de kwaliteit van de platen belangrijk. Enagic heeft een medische certificatie omdat de platen van met platina gecoat titanium zijn, wat goedgekeurd is voor gebruik in ziekenhuizen (tenminste in de ziekenhuizen waar Big Tech niet de regels bepaalt). In Japan wordt het Kangen Water dan ook gebruikt in veel ziekenhuizen, zowel om te drinken maar ook om bv. de OK én wonden te ontsmetten (pH2.5). Die kwaliteit vind je uiteraard terug in de prijs, maar je weet wel zeker dat de platen in de machine niet gaan oxideren en daardoor afbrokkelen na verloop van tijd! Je wilt er immers zeker van kunnen zijn dat er geen afvalstoffen van het plaatmateriaal in jouw drinkwater komt! (En ja, er zijn al verschillende ionisatie-machines van andere merken bij ons binnengebracht waarbij de schade aan het plaatmateriaal gewoon zichtbaar was én zelfs te proeven!) En nee, ik benoem geen merken, want het is nooit mijn bedoeling om andere dingen af te kraken. Ik wil je gewoon bewust maken van dingen waarop je kunt letten als je wilt vergelijken.

Een ander verschil is nog dat bij sommige ionisatoren het zure en basische water dat na ionisatie ontstaat in één opvangbak komt, waardoor het weer neutraal kan worden. Bij het Kangen apparaat komen het zure en het basische water uit verschillende slangen het apparaat uit.

Naast de dingen die ik nu genoemd heb m.b.t. kwaliteit vind ik het ook noemenswaardig dat Enagic alleen maar werkt via distributeurs. Ze doen dit om kosten te besparen (winkelpanden, magazijnen, vervoer ed.), maar vooral ook om mensen een mogelijkheid te geven om hun financiële situatie (weer) te verbeteren. Ik ben, doordat ik zo opknapte van het Kangen Water, ambassadeur geworden omdat mensen aan me vroegen waardoor ik zo opknapte. Inmiddels heb ik mijn apparaat helemaal terugverdiend doordat ik aan mensen ging vertellen wat het Kangen Water voor mij gedaan heeft.
En ja, dat geeft dan al snel weer de negativiteit van ‘verdienmodel’, maar daar zal ik je een andere keer over vertellen, want dat heeft alles te maken met de taboe rondom geld.
Ik ben blij met de mogelijkheden en missie van Enagic, maar het meest geniet ik ervan dat al die mensen die via mij een apparaat kochten, zo enthousiast zijn over de veranderingen die zij ervaren hebben.

Dus ja al met al… wij van WC-eend … 😉

Zonder gekheid, ik heb zelf uiteraard ook voor de keus gestaan voor Kangen of wat anders, dus ik weet waar je tegenaan loopt en ik hoop dat deze blog je kan helpen om in ieder geval een goede vergelijking te maken en te zien waar je op kan letten als je jouw onderzoek naar de verschillende systemen doet.

Tot slot wat het allerbelangrijkste is:
Jouw eigen ervaring, want iedereen kan wel wat roepen, maar het gaat er uiteindelijk om hoe jouw lichaam reageert!

Daarom bied ik ook de mogelijkheid van huur aan, zodat je kunt proeven en kennismaken.

Voelen en ervaren, voordat je koopt.
Mooier kan ik het niet maken 😉