Supplementen gebruiken

Als je vitaminen, mineralen of andere supplementen wilt gaan slikken is het belangrijk dat je kijkt naar kwaliteit van wat je slikt. Sommige middelen zijn veel goedkoper dan anderen en het kan zijn dat je geneigd bent om juist naar die goedkopere middelen te pakken als je wat uit wilt gaan proberen. Op zich begrijpelijk, maar niet verstandig. In de goedkopere middelen kan een lagere dosering van de werkzame stoffen zitten, waardoor je dus minder snel resultaat zult bemerken.

Toen ik nog in mijn praktijk werkte, gebruikte ik alleen maar middelen waar duidelijke informatie over beschikbaar was en waarvoor goed onderzoek gedaan was naar de werkzame stoffen en de hoeveelheden die nodig zijn. Op de potjes staat altijd een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Dit is de hoeveelheid die je nodig hebt om net genoeg binnen te krijgen zodat je tekorten voorkomt. Mogelijk heb jij een hogere dosering nodig omdat je al een tekort van de stof hebt opgebouwd. Vraag altijd advies aan een deskundige als je hier meer over wilt weten.

Disclaimer
Alle informatie op deze website, inclusief informatie die gerelateerd is aan medische en gezondheidsklachten, producten en behandeling, is alleen voor informatieve doeleinden. Het is niet bedoeld ter vervanging van het advies van eigen arts of specialist of  informatie op of in een productverpakking of label.

De informatie op deze website is niet bedoeld voor diagnose van gezondheidsproblemen of het voorschrijven van medicatie. Lees voor gebruik van via deze site gekochte producten de informatie van de fabrikant van de producten (op of in de verpakking of label) aandachtig door. Raadpleeg altijd uw eigen arts of specialist.